Custom stringy z TXT souboru - problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Custom stringy z TXT souboru - problém – C / C++ – Fórum – Programujte.comCustom stringy z TXT souboru - problém – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Origin0
Duch
4. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj všem :) zase Mně tu máte a tentokrát je můj dotaz celekem jednoduchej..

určitě všichni znáte načítání stringu z config souboru například:

szWelcome=Welcome here!

pomocí

char WelcomeMessage[192];

if(strstr(szBufferX,"szWelcome=")==szBufferX)
{
	sprintf(WelcomeMessage,"%s",szBufferX+10);
}

(nekompletní kód)

Mně zajímá jedna věc.. jak můžu načítat ze souboru takovéhle zprávy obsahující proměnnou?

například v programu mám 

char szAhoj[192];
char JmenoHrace[]="Ivo";
sprintf(szAhoj, "Welcome here, %s.", JmenoHrace);

jak můžu mít "Welcome here, %s." v textovém souboru tak aby si každý mohl ten text měnit jak je libo ale aby tam pořád šla načítat ta proměnná "JmenoHrace"?

abych měl proste txt soubor s : 

String01=Welcome here, %s.

Lépe položená otázka: jak mám tyhle stringy načítat a jak do nich potom mám dostat tu proměnnou "JmenoHrace"? strstr to možná i přečte a uloží, ale jak do toho načteného stringu dostanu ty proměnné? :/

díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.164.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
4. 3. 2014   #2
-
0
-

neni zrovna uplne trivialni to udelat.. musis mit nejake placeholdery, ja nevim treba   $promenna nebo %promenna nebo %promenna%, pak aspon asociativni pole (kde narves jen jeden typ), nebo nejake polymorfni asociativni pole (aby to zvladlo ruzny datovy typy)

a pak samozrejme nahrazovani a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Origin0
Duch
4. 3. 2014   #3
-
0
-

aha :/ tak to jsem nevedel :/

i tak diky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.164.–
Origin0
Duch
8. 3. 2014   #4
-
0
-

Tak jsem to nakonec nejak zplacal :D

string TempCopy = string(FOMON);

while (TempCopy.find("{NAME}") != string::npos)
	TempCopy.replace(TempCopy.find("{NAME}"), 6, m_ClientData[nIndex].m_Data.m_szName);

								char *cstr = &TempCopy[0];

								SendToAllFromServer(cstr);

kde FOMON je

char FOMON[256];

sprintf(FOMON,"Player {NAME } was released from force observe mode.")

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.164.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Přepsání txt souboru — založil Ramisha

Zapracovani txt souboru — založil kniper84

Výpis souboru do txt — založil Odin

Zapisování od txt souboru — založil M4rty32

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý