Spustenie triedy v .jsp – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spustenie triedy v .jsp – Java – Fórum – Programujte.comSpustenie triedy v .jsp – Java – Fórum – Programujte.com

 

cintuliak
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
5. 3. 2014   #1
-
0
-

ahojte riesim zavolanie triedy zo suboru .jsp ale stale mi vypisuje chybu 
"Main cannot be resolved to a type"

uplne na zaciatku je html subor kde je jurcena hodnota "zamest"

<a href="SemWEbApp.jsp?zamest=http://osobneinformacie.com/p.gustav.s115">Lojzo mrkvicka</a><br/>

nasledne to nabehne na dalsiu stranku SemWEbApp.jsp kde mam zadany odkaz na triedu

<%@page contentType="text/html" pageEncoding="UTF-8" import="test_sem.*"
 %>

<%

        Main app = new Main();
	app.vykonaj(request.getParameter("zamest"));


%>

ale tento odkaz mi vyhodi uz hore spomenutu chybu "Main cannot be resolved to a type"

trieda je definovana ako :

public class Main {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public void vykonaj(String zamest) throws ClassNotFoundException, IOException {

 nejake napady kde by mohla byt chyba ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.0.–
lukber0
Newbie
5. 3. 2014   #2
-
0
-

Na jakém řádku to padá? Hádám že na Main app = new Main(); Ten import balíku je správný? Nějak se mi nezdá ten název "Main", ale asi to mu vadit nebude když to je s velkým M.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.235.–
cintuliak
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 lukber
dakujem za odpoved .........mas pravdu pada to na tom riadku  ....... ten import by mal byt v poriadku ... nazov Main je preto lebo predtym to bola main trieda ktora sa spustala samostatne a teraz je to iba samotna trieda hoci zostal nazov "main".

Nejake napady co by este mohlo byt zle ?

podrobny vypis chyby :

HTTP Status 500 -

type Exception report

message

description The server encountered an internal error () that prevented it from fulfilling this request.

exception

org.apache.jasper.JasperException: Unable to compile class for JSP: 

An error occurred at line: 6 in the jsp file: /SemWEbApp.jsp
Main cannot be resolved to a type
3: 
4: <%
5: 
6:         Main app = new Main();
7: 	app.vykonaj(request.getParameter("zamest"));
8: 
9: 


An error occurred at line: 6 in the jsp file: /SemWEbApp.jsp
Main cannot be resolved to a type
3: 
4: <%
5: 
6:         Main app = new Main();
7: 	app.vykonaj(request.getParameter("zamest"));
8: 
9: 


Stacktrace:
	org.apache.jasper.compiler.DefaultErrorHandler.javacError(DefaultErrorHandler.java:92)
	org.apache.jasper.compiler.ErrorDispatcher.javacError(ErrorDispatcher.java:330)
	org.apache.jasper.compiler.JDTCompiler.generateClass(JDTCompiler.java:439)
	org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:334)
	org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:312)
	org.apache.jasper.compiler.Compiler.compile(Compiler.java:299)
	org.apache.jasper.JspCompilationContext.compile(JspCompilationContext.java:586)
	org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:317)
	org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:342)
	org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:267)
	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
	org.netbeans.modules.web.monitor.server.MonitorFilter.doFilter(MonitorFilter.java:390)
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.0.–
lukber0
Newbie
6. 3. 2014   #4
-
0
-

Nemůže najít třídu Main to je jasný. Mrknul bych se do adresářové struktury jestli ten import skutečně sedí (podle chybové hlášky hádám že ne). Můžeš vyzkoušet vyhodit tu hvězdičku z importu a napsat plnou cestu. Nemáš tu třídu hozenou někam do libu? Pokud si nejsi jistý můžeš si vyzkoušet udělat třídu na stejné místo jako máš SemWEbApp.jsp a tam použít třídu Main. Možná ti to něco ukáže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.235.–
cintuliak
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 3. 2014   #5
-
0
-

#4 lukber
jj mas pravdu musi to byt vtom ..... skusim tak a ked to nepojde zalozim novy projekt ale len to vsetko prekopirujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.0.–
lukber0
Newbie
6. 3. 2014   #6
-
0
-

Tak jsem zkoušel SemWEbApp.jsp a když to překopíruju do svého projektu a v src vytvořím balík test_sem a v něm třídu Main tak mě to funguje. Pouštím to přes Tomcat 7.0. Tak pak už jen snad je něco v nastavení projektu.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.235.–
cintuliak
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 3. 2014   #7
-
0
-

Velke Dakujem uz to ide :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.0.–
lukber0
Newbie
7. 3. 2014   #8
-
0
-

No a v čem byl problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.235.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

JSP — založil Benji21

Java EE - JSP — založil Peter

Webhosting s JSP — založil iyo

Hosting JSP — založil Al

Servlet a JSP — založil medial

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý