Událost pro nový objekt – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Událost pro nový objekt – Delphi – Fórum – Programujte.comUdálost pro nový objekt – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Radkus
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 3. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,

ve svém programu používám "PageControl" s jednou záložkou "TabSheet", na které je umístěno tlačítko "Button", po stisknutí tohoto tlačítka se vytvoří vždy nová záložka s novým tlačítkem, které je samozřejmě bez události (po kliknutí na něj se nic nestane). Rád bych se zeptal, jak přidám novou událost (proceduru) pro každé toto nově vytvořené tlačítko (pokaždé jinou událost pro každé tlačítko). Záložku a tlačítko vytvářím takto:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var newtab: TTabSheet;
    btn: TButton;

begin
pocet:= pocet+1;  //public proměnná

    newtab := TTabSheet.Create(PageControl1);
    newtab.PageControl := PageControl1;
    newtab.name := 'tab'+inttostr(pocet);
    newtab.Caption := 'Tab '+inttostr(pocet);

    btn:= TButton.Create(newtab);
    btn.parent:= newtab;
    btn.top:= 128;
    btn.left:= 52;
    btn.height:= 25;
    btn.Width:= 75;
    btn.Caption:= 'Button' +inttostr(pocet) ;
    btn.Name:= 'Button' +inttostr(pocet) ;

end;

děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
Reklama
Reklama
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
7. 3. 2014   #2
-
0
-

Ten handler nastavíš normálně přiřazením. 

btn.OnClick := jmenoprocedury;

Přiřazení pokaždé jiného handleru si budeš muset nějak napodmínkovat, nebo možná bude lepší všem nastavit jeden a až v něm detekovat pro který button se zavolal (to je ten parametr Sender), záleží na situaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Radkus
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
20. 3. 2014   #3
-
0
-

Děkuji za odpověď, bohužel tento způsob vyhodí chybu :

" Wrong number of parameters specified for call to "jmenoprocedury" "

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
miHan0
Návštěvník
20. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 Radkus
Připoj prosím tvůj kód, takhle se těžko ladí chyba, když nevíme jak to máš zapsané ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.193.–
Radkus
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 3. 2014   #5
-
0
-

tak kód je zde:

unit Unit1;
{$mode objfpc}{$H+}

interface

uses
  Classes, SysUtils, FileUtil, Forms, Controls, Graphics, Dialogs, ComCtrls,
  StdCtrls;

type
  { TForm1 }

  TForm1 = class(TForm)
    Button1: TButton;
    PageControl1: TPageControl;
    tabDrazka1: TTabSheet;
    procedure Button1Click(Sender: TObject);
    procedure FormCreate(Sender: TObject);
    procedure buton (Sender: TObject);
  private
    { private declarations }
  public
    { public declarations }
    pocet: integer;
  end;

var
  Form1: TForm1;

implementation

{$R *.lfm}
{ TForm1 }

procedure buton (Sender: TObject);
begin
  showmessage('Zpráva');
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var newtab: TTabSheet;
    btn: TButton;
    jmenoprocedury: string;
    aaa: tobject;

begin
pocet:= pocet+1;

    newtab := TTabSheet.Create(PageControl1);
    newtab.PageControl := PageControl1;
    newtab.name := 'tabDrazka'+inttostr(pocet);
    newtab.Caption := 'Drážka '+inttostr(pocet);

    btn:= TButton.Create(newtab);
    btn.parent:= newtab;
    btn.top:= 128;
    btn.left:= 52;
    btn.height:= 25;
    btn.Width:= 75;
    btn.Caption:= 'Button' +inttostr(pocet);
    btn.Name:= 'Button' +inttostr(pocet);
    btn.OnClick:= buton;   
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
   pocet:= 1;
end;

end.        
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.198.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
21. 3. 2014   #6
-
0
-

btn.OnClick je metoda (tj. procedura objektu, kterážto má skrytý parametr Self, obsahující referenci na instanci třídy/objekt, ke kterému daná metoda patří (zjednodušeně řečeno)), ale ty tam přiřazuješ obyčejnou proceduru. Takže z té procedury button udělej metodu třeba toho formuláře, a pak to půjde. 

  TForm1 = class(TForm)
  ...
  public
    procedure Button(Sender: TObject);
  ...

procedure TForm1.Buton(Sender: TObject);
begin
  ShowMessage('Zpráva');
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý