Čus, mám taký jeden dosť veľký problém. Hostujem na php5.sk a mysql nechce prijímať slovenské znaky. Dosť od nich záleží. Neviem aké kódovanie mám použiť. Aké je najlepšie pre slovenský jazyk? abuľky sú typu myisam. Veľmi to potrebujem. Na i.cz mi to šlo v poho, ale tam mi ta ich lišta blokovala css. Pls, poradte.
Fórum › MySQL
špeciálne znaky v mysql
Mimochodom, teraz to mám nastavené na latin2_general_ci a ani na utf8_slovak_ci to nejde.
ja mam utf8_bin a vsetko bezi. problem je len s imoprtom databaze, ale ked cez svoj system vkladas problem by to nemal byt.
Mrknul bych se co vlastně db podporuje dotazy "SHOW CHARSET" a "SHOW COLLATION". Jestli tam najdeš utf8 a utf8_slovak_ci je volba jasná. Nezapomeň na nastavení spojení "SET NAMES 'utf8'", kódování stránky, hlaviček a samotných souborů. Kdyžtak se můžeš inspirovat tam, kde je podrobnější popis: http://forum.builder.cz/read.php?21,1930956
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar
Ja to robím v phpmyadmin.. A podarilo sa! :ms_0001: som šťastný
Ako myslím že s utf8_bin to fasá tak, ako má.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů
Podobná vlákna
[DB] - mysql a české znaky — založil micro.21
Mysql list pridanie policka input zapis do mysql — založil Rastislav
VB.NET - znaky — založil Standa
Moderátoři diskuze