špeciálne znaky v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

špeciálne znaky v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.comšpeciálne znaky v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com

Jakub Jurových0
Stálý člen
20. 1. 2007   #1
-
0
-

Čus, mám taký jeden dosť veľký problém. Hostujem na php5.sk a mysql nechce prijímať slovenské znaky. Dosť od nich záleží. Neviem aké kódovanie mám použiť. Aké je najlepšie pre slovenský jazyk? abuľky sú typu myisam. Veľmi to potrebujem. Na i.cz mi to šlo v poho, ale tam mi ta ich lišta blokovala css. Pls, poradte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Jakub Jurových0
Stálý člen
20. 1. 2007   #2
-
0
-

Mimochodom, teraz to mám nastavené na latin2_general_ci a ani na utf8_slovak_ci to nejde.

Nahlásit jako SPAM
Radoslav Pala0
Super člen
20. 1. 2007   #3
-
0
-

ja mam utf8_bin a vsetko bezi. problem je len s imoprtom databaze, ale ked cez svoj system vkladas problem by to nemal byt.

Nahlásit jako SPAM
Jakub0
Super člen
20. 1. 2007   #4
-
0
-

Mrknul bych se co vlastně db podporuje dotazy "SHOW CHARSET" a "SHOW COLLATION". Jestli tam najdeš utf8 a utf8_slovak_ci je volba jasná. Nezapomeň na nastavení spojení "SET NAMES 'utf8'", kódování stránky, hlaviček a samotných souborů. Kdyžtak se můžeš inspirovat tam, kde je podrobnější popis: http://forum.builder.cz/read.php?21,1930956

Nahlásit jako SPAM
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Jakub Jurových0
Stálý člen
20. 1. 2007   #5
-
0
-

Ja to robím v phpmyadmin.. A podarilo sa! :ms_0001: som šťastný
Ako myslím že s utf8_bin to fasá tak, ako má.

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

[DB] - mysql a české znaky — založil micro.21

Znaky — založil pepek

Znaky C++ — založil Minko

VB.NET - znaky — založil Standa

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý