Pagination – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pagination – PHP – Fórum – Programujte.comPagination – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pedro.cze0
Newbie
8. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj vsichni.

Chtel jsem Vas poprosit o rady, best practices, hinty atd. jak implementovat co mozna nejefektivneji strankovani vypisu.

Rekneme ze mam cca 500 zaznamu v databazi a chci to strankovat tak, ze uzivatel muze prejit na libovolnou stranku ( napr jako to ma google), nezalezi mi na tom kterou pouziju db, ale aby to nebylo moc obecne, tak napr mysql. Nejde mi ani o to, aby to bylo v PHP, ale spise o to, jestli je efektivnejsi to strankovat v klientovi, nebo na serveru, jak co nejefektivneji napsat sql dotaz, nebo jestli pouzit AJAX, jestli kazdej request poustet select na konkretni stranku, nebo natahnout data do modelu a odtud posilat vzdy jen tu konkretni cast atd. Pro jake pripady se Vam kdy co vyplatilo, osvedcilo?

Diky

Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.126.–
Reklama
Reklama
kriplozoik
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
15. 3. 2014   #2
-
0
-

Pokud se ptáš, jestli načítat všechno nebo jen aktuální stránku, tak to záleží na několika dalších faktorech jako třeba na tom, jak je to celé náročné na paměť, databázi, ale třeba hlavně i to, jak moc uživatelé "šmejdí" kolem a kolik stránek v průměru prohledají. Nešlo by to (třeba přes Google Analytics) zjistit?

Pokud se ptáš na pohodlné stránkování z pohledu uživatele, tak ti mohu odpovědět, co se líbí mě:

  • lišta s odkazy na stránky nahoře i dole
  • jak klasické znovunačítání stránek, tak i AJAX (např. když vidím, že jsou jenom 2 stránky a chci je mít na očích obě, tak je to velmi pohodlné)
  • na liště odkaz na předcházející a následující stránku a mezi nima <select> s vybranou stránkou (změna způsobí přesměrování)
  • alternativně: začátek lišty se slovy "Přejít na stránku" může být jako odkaz, který se po kliknutí JavaScriptem zeptá na číslo stránky a na ni se přesune.

Pokud si na tom tolik zakládáš, zkus si teda zjistit, jaký je u uživatelů průměrný počet načtených stránek (pro případ klasického stránkování), jestli se jedná o sousední stránky (z toho třeba zjistíš, jestli je v rámci rychlosti vhodné je přednačítat). Taky můžeš například zjišťovat, kolik je záznamů celkem a pokud je těch stránek jen pár, načíst všechno a zobrazovat to skriptem u klienta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.250.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý