Dobrý den,
jak vyřešit popředí na pěkném světlém a pestrém pozadí, které tedy skýtá všechny základní odstíny - RGB? Ať zvolím sebetmavší odstín jedné ze složek (RGB), jelikož jej obsahuje pozadí alespoň v malé části (byť i v malé sytosti/...), tak ve výsledku není popředí čitelné. (Myslím tedy vyloženě obyčejný text.) Zkusil jsem nejrůznější barvy písma. A pak tedy jedinou možnost, která mne napadá - dát pod toto popředí jiné pozadí - tedy nějaký box. Ovšem to prostě neladí... Zkusil jsem jen velice průsvitný box - aby pozadí bylo vidět. Zkusil jsem na okraje shadowbox, aby to tolik nevyčnívalo... Co se dá kromě změny lokálního pozadí, která narušuje běh hlavního pozadí ještě dělat, krom změny hlavního pozadí? (V rámci moderního webdesignu, aby mi z toho nevzešlo retro.)
Děkuji.
Fórum › CSS
Světlé pozadí => popředí?
Tak mě napadlo tu část hlavního pozadí kde mám i popředí odbarvit. Jen nevím jak to udělat tak nějak efektivně... Jedna část je statická - vím přesně umístění a odbarvuji ji nyní přímo v obrázku, ale jak odbarvit část pozadí dynamicky?
Ale to je právě retro - ne? Alespoň když mi říkal můj kamarád pravidla, rámečky a stíny pod textem mi zakazoval...
#4 Matěj Andrle
tomu se rika kontrast.. jestli znamena "moderni" neco jako preplacany, necitelny a podobne, tak sem za retro :D
(ale v tomdle sem asi jinej.. nesnasim weby, ktery maj na kazdy strance 10MB smeti, abych si precetl tech 100B informaci - dialup na ne - nebo aspon nejaky podradny edge :))
#5 KIIV
Mám myslím líbivé řešení - použil jsem filtr na převedení celého obrázku pozadí do šedin. Ovšem nastavuji ho jako pozadí tomu boxu - s pozicí spočítanou v JS tak, že to vypadá přesně jako součást obrázku. Jen je to teď divné v tom, že je to ostře hranaté - uvažuji dát kolem toho shadowbox, ale nevím...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kapátko - barva popředí a pozadí — založil Michal
Program na popředí — založil wise
Okno SDL a konzole - určení okna na popředí — založil yaqwsx
Pozadí — založil Alan
Moderátoři diskuze