Multithreading – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Multithreading – .NET – Fórum – Programujte.comMultithreading – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
8. 3. 2014   #1
-
0
-

dobry den,

mam GUI spravene vo VB ktore komunikuje so zariadenim,potreboval by som urobit v aplikacii 2 vlakna,jedno by sa cyklycky dotazovalo na stav zariadania cez seriovy port. A jedno by obsluhovalo GUI. Prikazy zadane uzivatelom z GUI  by mali prednost pred  zistovanim stavu.Dalsom poziadavkou je aby zistene dáta boli pristupne obom vlaknam. Potreboval by som prakticky vediet ako to urobiť najlepsie keby mal niekto nieco podobne nakodene podla coho by som to vedel spraviť,pripadne ma odkazať na nejaky schopny  tutorial.    

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
Reklama
Reklama
RePRO0
Super člen
8. 3. 2014   #2
-
0
-

UTFG

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.185.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
8. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 RePRO
som skusal googlovat potrebujem to rychle ,konkretne to co hladamneviem najst ,este lepsie by boli prerusania ked take daco vo VB funguje 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
Kowalsky950
Stálý člen
9. 3. 2014   #4
-
0
-

Určitě se podívej na System.Threading. Vytvoříš druhé vlákno, jakmile příjdou data, zašleš signál, na který bude reagovat druhé vlákno. Ještě jsem se tím moc nezabýval, ale mělo by to tak fungovat. Ohledně dat budeš muset použít synchronizaci.

Ještě mě napadla jedna věc, použít backgroundWorker, zkontrolovat stav zařízení, uložit ho, a jakmile by vlákno ukončilo, GUI vlákno by se podívalo na to, co předchozí vlákno uložilo. Ale pokaždé bys to vlákno musel spouštět z hlavního vlákna, ale do GUI vlákna by se ti to rýpat nemělo.

Ony vlákna jsou svině ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
michal
~ Anonymní uživatel
624 příspěvků
10. 3. 2014   #5
-
0
-

#4 Kowalsky95
tam je problem v tom ,ze to vlakno co updatuje ,pouziva seriovy port ,a ja by som chcel zeby ked stlacim v gui tlacidlo to vlakno prestalo a pustilo seriovy port.,urobil by sa prikaz po stlaceni tlacidla a znova by sa postilo to vlakno co updatuje GUI

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 97 hostů

Podobná vlákna

Multithreading — založil Filip0913

PASCAL multithreading — založil josef12345

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý