Prikazy system(".....") (wokna) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prikazy system(".....") (wokna) – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrikazy system(".....") (wokna) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
8. 3. 2014   #1
-
0
-

neznate nejakou peknou stranku / tutorial, ktery se zabyva prikazy typu system? - system("cls");, system("C:\\WINDOWS\\System32\\shutdown /s"); atd atd.........

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 3. 2014   #2
-
0
-

ze by manual prikazove radky windowsu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
8. 3. 2014   #3
-
0
-

#1 .
Nebylo by lepší použít přímo API funkce Windows?

Např. ShellExecute, CreateProcess, ExitWindows, ...

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
8. 3. 2014   #4
-
0
-

proc to facha v cmd ale pres cpp ne?:
system("copy desktop\program.exe desktop\pokus"); //pise to ze nejde zkopirovat soubor do sebe sama

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
8. 3. 2014   #5
-
0
-

- nebo jinak, proc v konzoli funguje copy C:\Users\.\Desktop\program.exe C:\Users\.\Desktop\slozka\podslozka a v programu cpp nefacha system("copy C:\Users\.\Desktop\program.exe C:\Users\.\Desktop\slozka\podslozka"); - vypisuje to neco jako: unknow sequence \.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
8. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 .
protoze \ ma specialni vyznam v retezcich.. pouziva se pro takzvane escape sekvence a pokud ho chces nacpat do vysledku, tak musi byt zdvojeny \\

na linuxu/unixu to problem neni, tam se pouziva / ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
8. 3. 2014   #7
-
0
-

bezva, dk. - muzu do prikazu system napechovat i narmalni promene z iostreamu? - at uz napr zapsat cestu ke slozce pomoci pole charu, nebo treba ciselnou promenou do prikazu system("color x");.....de to?
pls ukazkovy prikaz system(......); dk

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
Kenvelo+2
Super člen
9. 3. 2014   #8
-
0
-

#7 .
A proč bys to dělal ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.219.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
9. 3. 2014   #9
-
0
-

najde se spousta blbosti......
"zadejte budouci barvu konzole"cin >> barva;system(....color...barva);//takhle nejak
,nebo jen vytvareni x slozek s nahodnymy nazvy,
,nebo "zadejte jmeno nove slozky"cin.get(nazev,20,'\n');system("....makedir....nazev")// -ani nevim jak se vlastne nova //slozka vytvari, ale to neni problem....je toho proste moc a moc (prakticke vyuziti stranou,ale take by se naslo)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
Kenvelo+2
Super člen
9. 3. 2014   #10
-
0
-

#9 .
nebylo by lepší na místo system pro změnu barvy použít windowsové funkce s knihovny windows.h, než vymýšlet blbosti ?

Každej podle svého gusta ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.219.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
.
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
10. 3. 2014   #11
-
0
-

Nebylo, protoze pres <w.h> to umim, navic ty ri priklady sem neuvadel proto abyse (a urcite byto slo) vyresisly jinak - napr pomoci wh , nabo x jinych knihoven...A kdzyz uz....Jak na ty rand. nazvy?
Hlavni ale pro me je porat otazka ze #7 komentu....

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.24.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 3. 2014   #12
-
+1
-
Zajímavé

normalne pouzijes treba std::string, nad tim se da delat i "soucet" alias spojeni retezcu a pak tomu predhodit cstring pomoci:  system(prikaz.c_str())

ale to, o co se snazis, muzes udelat v pohode i skriptem (.bat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Příkazy system — založil bubliňák

Cpp a wokna — založil .

Příkazy aj. — založil Petr G...

Príkazy — založil hirakami

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý