Prvočíselný roklad – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prvočíselný roklad – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPrvočíselný roklad – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

mima1150
Duch
10. 3. 2014   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 31.192.66.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
11. 3. 2014   #2
-
0
-

Ahoj. Ten samotný rozklad nemusí být těžký, je to spíše "hrubá síla." Příliš nechápu ten doplňovací seznam prvočísel vlevo. Znamená to, že se rozkládané číslo rozloží jen na tahle určená prvočísla a ostatní se ignorují, nebo jak? A taky proč je tam to (* 1) u každého rozkladu? To je takové nadbytečné. Jednak proto, že ty jedničky tam můžou být do nekonečna a také jednička snad ani není prvočíslo...

Jádro, verze 1: 

Function NajdiPrvocislo(Delenec As Long) As Long

    For Delitel = 2 To Int(Sqr(Delenec))
        If Delenec Mod Delitel = 0 Then
            NajdiPrvocislo = Delitel
            Exit Function
        End If
    Next Delitel

    NajdiPrvocislo = 0

End Function
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 3. 2014   #3
-
0
-

Ten kód má asi 140 řádků, tak jsem ho fláknul jsem:

http://uloz.to/xCarYeDH/generator-prvocisel-a-prvociselny-rozklad-xls

:-)

Povolit makra - Ano

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
16. 3. 2014   #4
-
0
-

A jestli ses ptal na to, jak vytvořit vlastní okno v Excelu...

1. Otevři Excel

2. Zmáčkni zárověň ALT+F11, dostaneš se do editoru Visual Basicu

3. Nahoře v Menu zadej, Insert --> UserForm, tím vytvoříš nové okno s názvem UserForm1

4. Zmáčkni F5 a tím spustíš "makro" - hotovo.

Když chceš, aby se to okno zobrazovalo ihned po načtení sešitu...

5 V menu zadej View -->Projekt Explorer

6 Dvojklikni na Tento_sešit

7 A napiš do něj tuhle proceduru:

Private Sub Workbook_Open()

    UserForm1.Show

End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý