Windows8 = konec vývoje pro Desktop? – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Windows8 = konec vývoje pro Desktop? – Offtopic – Fórum – Programujte.comWindows8 = konec vývoje pro Desktop? – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Matěj Andrle+1
Grafoman
11. 3. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že jasnou většinu uživatelů OS vlastní Windows, znamená Windows8 vpodstatě konec obyčejným programátorům? (Neoficiálním Windows vývojářům.) Totiž jistě, programovat se dá pořád totéž. Ale co vlastně? Vždyť už je to tak kompletní systém, že ač se snažím sebevíce, nic nevidím... A to Windows nikdy vlastnit nechci, avšak kdybych nepsal aplikace v multiplatformních jazycích, či je neportoval, těžko bych se mohl těšit vůbec nějaké klientele... Ale ono i totéž v Linuxu - nic zásadního nechybí. Jo možná nějaký strašně složitý software - jenže to je už takový ten, co zaujímá nějakou vymykající se menšinu. A tyhle uzavřené skupiny - tam se člověk těžko dostává... Inu - mýlím se?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.135.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
12. 3. 2014   #2
-
0
-

Nějak nechápu o čem tu mluvíš? Jako, že nevidíš příležitosti pro nové programy a  že všechno jako bylo vymyšleno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
12. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 NotBeginner
Bavím se o naprosté ucelenosti Windows...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.158.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
12. 3. 2014   #4
-
0
-

Jak to že nic nechybí? Pořád něco chybí. To co je součástí Windows sice hodně lidem (z nouze) stačí, ale dost věcí je tam "jen aby byly" a jejich používání je takové "přes ruku". Základní vybavení pro práci se soubory je do dnešní doby mizerné a spousta lidí místo windowsovského Průzkumníka používá Total Commander nebo jiný souborový manager. Ani takovou základní věc jako psaní obyčejného textu neumí windowsovský Notepad dobře a je v podstatě nutnost doinstalovat si náhradu, třeba Notepad++. Kreslení, bože on je rok 2014 a windowsovský Paint neumí uložit *.PNG s průhledným pozadím, takže opět nutno sáhnout po náhradě, třeba Paint.NET. A tak můžu pokračovat donekonečna. Prostě kamkoliv píchnu prstem, tam ve Windows něco chybí a nebo je to nedodělek.

Přece vůbec nejde o to, jestli už něco je součástí Windows. Jde o to znát skutečné potřeby běžných uživatelů a těm udělat software, který jim dobře padne do ruky. Tedy takový, který dělá přesně to, co potřebují, nic mín a taky (pokud možno) nic víc.

Zároveň musím říct, že ty věci, které vznikly jako multiplatformní, nemám na Windows moc rád. Jde o to, že obvykle se neřídí zavedenými standardy Windows a pak se třeba stane, že jeden z desítek programů, které používáte, má prohozená tlačítka OK a Cancel, protože tak je to obvyklé v jiném systému a člověk se překlikává. Nebo má místo systémového nějaký vlastní dialog pro výběr souborů, a pak jsou třeba potíže s prací se síťovými soubory apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
12. 3. 2014   #5
-
0
-

#3 Matěj Andrle

Pořád to nějak nedávám. Nedokáži si představit o čem to mluvíš. A to jsem s konceptem PC(16bit 286tek) kamarád od roku 1990. To jest možná déle než jsi naživu.

Jsi si jistý že ucelenost Windows není jenom nějaký tvůj subjektivní blábol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
12. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 NotBeginner
Jakou aplikaci mám tedy vecpat obyčejnému uživateli? Zmíněné bláboly o notepadu atp. - tyto nástroje stejně většina uživatelů nezná... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.158.–
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
13. 3. 2014   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Takže jsem tě pochopil správně. Máš problém, s vymyšlením něčeho nového. Takže trocha historie :

Střih kamerou rok 1992( doba filmu Dědictví aneb Kurva hoši gutten tag,Kamarád do deště 2) - světu dominuje textový editor Lotus, pod dosem dominuje v ČSFR T602 a pod Windows 3 dominuje Amipro. Střich kamerou rok 2002-3(nějaký ten year pro WTC) - světu dominuje Word,Excel,OpenOffice je v plenkách Střich kamerou 2008-09 : příchází Google docs a Open Office je již plně konkurenceschopný ...

Střih kamerou rok 1998( doba před Y2K a *.com buuble) na CZ,SK webu jsou BBSky, střich kamerou rok 2003 objevují se první diskuzní fóra typu warez a tvz. pokusy o v CZ sociální sítě(libimseti.ukazse). Rok 2007 tvrdá expanze ksichtoknihy, rok 2014 totální dominance této social network, a o BBSkách 90% uživatelů internetu nikdy v životě neslyšelo.

Závěr: technologie příchází a odchází, je jen pár stálic které se nemění a i Windows zažily své vrcholy(W95,XP) a pády(Me,Vista) a proto vůbec bych neviděl, že by Win8 všechny možnosti pokryl. NEČEKEJ ŽE BEZ ORIGINÁLNÍHO MYŠLENÍ ČI NEJHŮŘE INOVATIVNÍHO V TOMTO PRŮMYSLU něco dokážeš. Ale někdy se dějí zázraky a může ti to vyjít. A pokud přicházíš s motem "jakou aplikaci mám vecpat obyč. uživateli" tak to tedy netuším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
14. 3. 2014   #8
-
0
-

#6 Matěj Andrle
Aha, už tomu rozumím. Nesnášís Windows, nesnášíš uživatele, nezajímá Tě a nestaráš se, co potřebují. Ale zároveň chceš pro Windows udělat něco, za co Ti všichni utrhnou ruce. Tak to je super kombinace. No, nezbývá než popřát hodně štěstí - nic jiného Ti nepomůže :)

A jak uživatelům aplikaci "vecpat"? To jde jen v korporátním prostředí, a ještě k tomu jen když máš dobrý kontakty. To bys musel být Microsoft nebo IBM - takoví hráči se ale neptají na fóru, co mají vyvíjet :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

DOBA vyvoje hry — založil SPIRIT

Nabídka vývoje Android aplikace — založil pekostudio

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý