Problém s převodem typu proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s převodem typu proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s převodem typu proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
15. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, jsem v C++ nový, takže jsem asi udělal překlep, ale každopádně mi nejde převést typ integer na typ double. Používám IDE Xcode, vše ostatní funguje naprosto bez problémů. Kód vypadá takto:

//
//  main.cpp
//  CalcPLUSPLUS
//
//  Created by Jan Ruzicka on 15/03/14.
//  Copyright (c) 2014 Unicyde. All rights reserved.
//

#include "main.h"
using namespace std;

int main() {
    cout <<"Dobrý den!\nMé jméno je: Jan Růžička\nJe mi: 24 let\nJsem: muž\nPracuji v: Unicyde Ltd.(A.S.)\nNaschledanou!!\n";
    string jmeno = "default";
    int vek = 18;
    float mesic = 00;
    double(mesic); //Zde je chyba
    return 0;
}

Mimochodem, hlavička main.h má includovanou knihovnu iostream, takže by vše mělo (a také tomu tak je) fungovat bez jakýchkoli problémů.

Prosím, poraďte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.133.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 3. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Jan Růžička
kde mas ten int?

obvykly postup je pouzit prirazeni s pripadnym pretypovanim:    double d = (double) i; // i integer ..

ale todle samozrejme funguje i bez explicitniho pretypovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
vitamin+8
Grafoman
15. 3. 2014   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Jan Růžička
Riadkom double(mesic); sa snazis deklarovat premennu mesic ale premenna s tymto menom uz bola deklarovana.

Riesenie je nasledovne:

//pouzi ten isty vyraz ako expression a nie ako statement:
double d = double(mesic);

//pouzi inicializaciu z c++11:
double{mesic};

edit: alebo pouzit pretypovanie ktore sem dal KIIV, pripadne static_cast.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
16. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 vitamin
#2 KIIV

Děkuji Vám za pomoc, pochopil jsem asi ten článek o C++ trochu jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.133.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý