Příkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.comPříkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Pavelv0
Stálý člen
15. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, proč mi nefunguje tento příkaz v PHP?

mysql_query("UPDATE klienti SET zmeneno = 0 WHERE zmeneno = 1");

Zadám-li to takto do MySQL Workbech funguje to normálně. Jiné příkazy na update fungují, ale je pravda že nikde neměnim to co je podmínkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
Kit+15
Guru
15. 3. 2014   #2
-
0
-

#1 Pavelv
Ten příkaz je sice podivný, ale fungovat by měl. Chybu máš asi někde jinde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Pavelv0
Stálý člen
15. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
A jak jinak by měl vypadat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.235.7.–
Kit+15
Guru
15. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 Pavelv
Záleží na tom, co dělá zbytek aplikace a kvůli čemu ten příkaz vlastně voláš. Vypadá to, že ve sloupci zmeneno máš jen nějakou dvoustavovou hodnotu. Takové hodnoty jsou obvykle zbytečné, protože bývají duplicitní k jiné položce. Název sloupce napovídá, že ten sloupec je tam prostě navíc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kowalsky950
Stálý člen
16. 3. 2014   #5
-
0
-

#1 Pavelv
Prvním parametrem je objekt mysqli, na kterém query voláš, teprve druhý parametr je dotaz. Není problém v tomto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Kit+15
Guru
16. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 Kowalsky95
Přečti si dokumentaci http://cz1.php.net/mysql_query než budeš něco podobného tvrdit. V každém případě je lepší přesedlat na PDO, kde se to neřeší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 3. 2014   #7
-
0
-

Zapni si php chyby

@ini_set("error_reporting", E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on");
error_reporting(E_ALL);        //chyby = on

Zapni si mysql chyby

$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
17. 3. 2014   #8
-
0
-

Predpokladam ze priznak zmeneno muze nabyvat hodnot 0 a 1. Pak je podminka zbytecna, ne?
Staci

UPDATE klienti SET zmeneno = 0
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Kit+15
Guru
17. 3. 2014   #9
-
0
-

#8 P
Zbytečný je i ten příznak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
19. 3. 2014   #10
-
0
-

V podstate je zbytecna i ta aplikace...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Příkaz UPDATE — založil Mautinek

Prikaz if — založil doma22

Asembler - příkaz — založil koubis777

Opakovaný příkaz — založil Kapy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý