Převod z čísla do znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod z čísla do znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod z čísla do znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
16. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, buďto jsem zase něco nepochopil správně, anebo mám jinou verzi C++, ale nefunguje mi převod čísla do ASCII zanku char. Můj kód vypadá takhle:

...
char jmeno[6];
    
    for (int i = 0; i < 5; i++) {
        cout << "Zadejte prosím jedno jednociferné č.: ";
        cin >> jmeno[i];
    }
    
    cout << jmeno;
...

Jako naschvál mi to píše čísla, ne znaky. Prosím poraďte. (Používám Xcode5)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.133.–
Růža
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
16. 3. 2014   #2
-
0
-

cout pozba, ze jde o znak a tak ho take vypise

kdyztak  cout << (int)(jmeno[i]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
16. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Nepochopil jsem to přesně, já deklaruji proměnnou jmeno s počtem znaků 5 (6. je \0). Potom použiji cyklus for, kde deklaruji a initializuji proměnnou i, které přiřazuji hodnotu 0, a vypisuji a zvyšuji hodnotu i, dokud se nerovná 5. Když pokaždé vypíšu znak na pozici i v proměnné jmeno, bude mi to vypisovat zase jenom čísla. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.133.–
Růža
KIIV+42
God of flame
16. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 Jan Růžička
tak asi podrobneji popis o co se snazis, a co to dela (treba s ukazkou vstupu a vystupu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
16. 3. 2014   #5
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Jan Růžička
Jednociferná čísla v tabulce představují nezobrazitelné znaky.

Jinak když máš v int číslo znaku, tak ho vypíšeš jako znak takhle:

printf("%c", cislo);

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
16. 3. 2014   #6
-
0
-

#4 KIIV
Já se tady snažím postupovat podle zdejšího tutoriálu, úkol z lekce 3. říká, že na začátku program vypíše desetkrát 'Dobrý den!' (bez problémů), potom se zeptá na jméno uživatele (žádný problém), a pak se vytvoří proměnná typu 'char', a pomocí libovolného cyklu se pětkrát program uživatele zeptá na jednociferné číslo, které bude ukládat do té proměnné. Potom vypíše, co uložil. <<ZDE JE PROBLÉM<< Program vypisuje čísla, když už, neměl by vypisovat něco na způsob '\806'? Nevím, jak mu říci, že cin >> znaky[i] neukládá znaky, ale kódy znaků?

To je ten problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.133.–
Růža
KIIV+42
God of flame
16. 3. 2014   #7
-
0
-

#6 Jan Růžička
kazdopadne me ten kod jede normalne

nevim co tam s tim kutas, nebo jestli ten tvuj prekladac bere c++ standardy jinak...

kazdopadne  printf je C style vystup a neni uplne nejlepsi to michat s cout / cin (obzvlaste, kdyz se kvuli rychlosti vypne synchronizace mezi tema ruznejma zpusobama)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 131 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý