Parametr typu reference – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Parametr typu reference – C / C++ – Fórum – Programujte.comParametr typu reference – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
18. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, tentokrat mam dotaz ohledne C++. Muzete mi nekdo vysvetlit jak funguje parametr typu reference? Jestli to chapu spravne, tak to v C++ nahrazuje pouziti pointeru jako parametru funkce v Cecku. Pointerum rozumim, ale tohle zatim nechapu, jak to funguje prosim?

Diky!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.201.23.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
18. 3. 2014   #2
-
0
-

reference je "odkaz" na promennou, se kterou byla funkce volana

tj. nemusis pouzivat dereferenci jako u pointeru a i tak se meni promenna i mimo funkci (protoze referencujes stejnou adresu v pameti)

pak je to jeste "kontrolovane" - pokud tomu predas existujici promennou, nestane se, ze tam bude NULL

(samozrejme NULL tam pri trose prasactvi procpat jde.. napriklad  int* ptr=NULL;  funkce(*ptr);) - ale vetsinou to padne uz na tom

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 106 hostů

Podobná vlákna

Reference — založil Míša

Reference ve 2d poli — založil Midnight

Reference vs. ukazatele — založil Gravatar

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý