Maturitní projekt. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Maturitní projekt. – PHP – Fórum – Programujte.comMaturitní projekt. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
leftlol0
Duch
18. 3. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, 

chtěl bych se zeptat. Za rok a něco budu udělat maturitní zkoušku, kde budu muset obhajovat přidělený maturitní projekt. Dostal jsem téma ,,Konfigurátor aut pomocí jazyka PHP" . Jsem teprve začátečník, jelikož PHP se má brát na začátku čtvrtého ročníku, tak bych uvítal nějaké rady, jak by se dal tenhle projekt udělat. 

Díky předem za odpovědi. :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.225.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
19. 3. 2014   #2
-
0
-

Tvuj dotaz je neuplny, z nazvu nelze odvodit pozadavky na program, stejne tak, jako z Coca-cola nedokazes rici obsah surovin.
Pravdepodobne pujde a tabulky z databazi, ze kterych vypises html selecty, ve kterych si uzivatel navoli typ auta, barvu, druh pneumatik, disku, vybavu (radio, gps, navigaci, aut. prevodovku). Formular se nejspis odesle na mail. Neni treba resit dalsi komplikace, typu kosik a pod, protoze to ma byt projekt o dovednosti nikoliv komplexnosti. Otazka asi 15-30 min pro zkusenejsiho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
19. 3. 2014   #3
-
0
-

Pokud by to tedy bylo tohle, tak rady, no, nevim. Formular je html kod. V php potrebujes jen funkci pro vypis html selectu, vyber z db, kontrolu formulare (to porovnas s udaji v db, ktere stejne musis nacist) a odeslani na mail. Mozna, ze to mas bez db, pak bych si tam udelal promenne typu array a ty predal funkci, ktera ti z toho vygeneruje select nebo sadu check/radio butonu.

$cis_znacka = array(
0 => "Ford",
1 => "Skoda",
2 => "BMW"
);
function html_select($att) {};
html_select(array( 'data'=>$cis_znacka, 'sel'=> array(), 'html'=>array() ));
data - je pole dat pro value a option
sel - je seznam oznacenych polozek
html - je html seznam parametru, jako id, name, multiselect (na to si udelas funkci neco jako serialize, ktera to pole prepise do stringu array('id'=>'cisl_znacka') =>' id="cis_znacka"'  )
Takove funkce ti pak znacne usnadni praci. Spousta lidi prave placa kazdy select zvlast php kodem s vlastnim zpusobem generovani, treba pro den/mesic/rok. Pritom je snadnejsi udelat pole a predat ho funkci generuj select.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
leftlol0
Duch
19. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 peter
No ono by to mělo mít grafické znázorněné. Vyberu si nějakou barvu a ta by se měla vizuálně zobrazit, to stejné s disky atd.. a rovnou by to mělo přepočítávat i cenu daného auta. (viz třeba -> http://www.bmw.cz/cz/cs/newvehicles/3series/sedan_active_hybrid/2011/showroom/design/visualizer.html )

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.225.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
20. 3. 2014   #5
-
0
-

Treba si to jen zbytecne komplikujes dohady. Zeptej se. Nemuzes preci udelat dvoudenni dilko behem 2h na maturitni zkousce. Musi to byt neco jednoducheho, co zvladne zkusenejsi clovek za 15-30 min. To prepocitani je celkem brnkacka, proste das formular odeslat, prepocitas. A nebo pouzijes javascript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
20. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 peter
Že se vám do toho pletu...

"obhajovat přidělený maturitní projekt"

tomu rozumím tak, že na tom bude "rok a něco dělat" a u maturity to bude jen obhajovat...

v každém případě nejdůležitější u těchto prací je pochopit zadání - proto tazateli radím:

# leftlol

ptej se zadavatele furt dokola, dokud ti nebude jasné co se po tobě chce... Protože to, jak si ty myslíš že to má vypadat se většinou s představou zadavatele často diametrálně rozchází...

A když chceš rady od jiných a neřekneš jim přesné zadání, nemůžeš očekávat konkrétní rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Maturitní otázky — založil Ondra

Maturitní práce — založil Dosty91

Maturitni prace — založil djwoofer

Maturitní práce - téma — založil matesz

Projekt — založil mORb

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý