PHP rychlost při běhu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP rychlost při běhu – PHP – Fórum – Programujte.comPHP rychlost při běhu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

zkoušel jsem otestovat rychlost svého PHP kódu.

Rozbor v běhu:

spouštěno 6 PHP souborů
2 phtml soubory
5 tříd
žádný cyklus

Rychlost:

První spuštění:
paměť: 0.10202789306641
čas: 1.0514240264893 sekund

Druhé spuštění:
paměť: 0.10204315185547
čas: 1.0342161655426 sekund

Spouštěno na localhostu (jeden připojený počítač). Jedna sekunda mi ale jako doba načítání přijde docela dlouho. Je to normální? Jestli ne, jak lze rychlost zvýšit?

Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
19. 3. 2014   #2
-
0
-

#1 Akimi Keita
Záleží na tom, jak jsou ty soubory velké. Pokud běžných 50-100 řádek, tak je to hodně. Měla by to být asi tak tisícina naměřeného času, spíš méně. Zpracování 500řádkové šablony mi na notebooku běžně trvá 2 ms.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 Kit
Ty soubory jsou opravdu malé. Většinou jen zajišťují chod MVC. Přibližně 60 řádek. Nevěděl bys, proč je to tak pomalé?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Kit+11
Guru
19. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 Akimi Keita
Zkus je dát na Gist. Vyzkouším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.132.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #5
-
0
-

#4 Kit
Nevím, jak se Gist používá. Myslím, že se tam nedá nahrát celá složka?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #6
-
0
-

#4 Kit
Dal jsem ti to normálně na repozitář. :D

https://github.com/Akimi/righello

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Kit+11
Guru
19. 3. 2014   #7
-
0
-

#6 Akimi Keita
Škoda, že ten link nebyl klikací. V drncajícím autobusu mi to nešlo otevřít.

Mně ten skript proběhne za 2 ms. Nevidím problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #8
-
0
-

#7 Kit
Ok, tak to bude asi nastavením serveru. Podívám se na to. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
20. 3. 2014   #9
-
0
-

Nevidim tam ob_start.
Error_reporting vyple a zakazane notice.
Config db jako konstanty? A kdyz budes potrebovat propojit mysql s prihlasovanim na ldap prihlasovanim a soucasne s oracle db, takze budes zakladat konstanty? Budes mit plne php konstant?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Akimi Keita0
Návštěvník
20. 3. 2014   #10
-
0
-

#9 peter
Error_reporting je zakomentovaný a nepoužívám ho. Je tam jen pro speciální případy. E_NOTICE se tedy pořád hlásí a nevidím důvod ho vypínat.
Je to na úplně jednoduché CMS pro osobní weby, které všechny využívají MySQL, takže nevidím důvod, proč nemít konfiguraci takto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Kit+11
Guru
20. 3. 2014   #11
-
0
-

#9 peter
Proti konstrukci toho kódu bych měl hodně výhrad, ale to tady přece neřešíme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
21. 3. 2014   #12
-
0
-

* Ja mel za to, ze chce vedet, proc je to tak pomale. Tak v prvni rade je treba se zbavit vsech chyb. K tomu je treba zacit s plnym E_ALL. Jestli si to pozdeji prepne zpet, je uz na nem.
* Pak treba spoustu serveru ma nastavene, ze kdyz je v kodu echo, tak posli hned tu cast uzivateli. Takze treba vypis 100 radku tabulky se vlece treba 5s. Takze, bud to preest do promenne a vypsat az po zpracovani php kodu, coz je ta nejlepsi varianta. A nebo pridat ob_start.
* Kdyz udelas konstantu, konstanta je globalni pro cele php, ze? Mam zkusenost s parsovanim 10MB xml prevod so sql prikazu, ze nalinkovani globalnich promennych do parseru ho vyrazne, pri te velikosti vstupu, brzdi. Tudiz predpokladam, ze jakakoliv globalni promenna ci konstanta bude mit podobny problem. A protoze to pouziva u sql, muze a nemusi vypinat pripojeni pro sql prikazy. V pripade, ze to delat bude, tak opakovane bude pracovat s konstantou a brzdit si to. Ale v jeho pripade je to v celku bezvyznamne. V mem pripade se jednalo treba o 5s. Import mi ted misto 106s trva asi 35s.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Kit+11
Guru
21. 3. 2014   #13
-
0
-

#12 peter
Zkoumáním kódu jsem žádné závažné chyby, které by to měly zdržovat, nenašel. Při testování jsem měl zapnuté E_ALL a všechny warningy i noticky jsem odstranil.

100 řádek za 5 sekund? To snad ne.

O XML velikosti 10 MB se tu nebavíme, ale i těch 35 sekund se mi jeví příliš. Mně to na Atomu 330 načte za 1.2 sekundy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
21. 3. 2014   #14
-
0
-

Mi povidej :) Ale on tam pri parsovani provadi vlastni operace. No, ja jsem rad, ze se mi to podarilo tomu cloveku ocesat na tech 35s :) Jenom import do db trva 4s. Jeste budu muset vymyslet, co s tim dal, asi.
Cele to funguje tak, ze uzivatel posle 500k zip, ten se rozbali na 10M xml, ten se zparsuje a vytahne se z nej nejake udaje do 4 souboru 3M, ktere se pak pres REPLACE INTO + radek ze souboru nasoukaji do db.
Ale neres to, neni to predmetem tematu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Akimi Keita0
Návštěvník
22. 3. 2014   #15
-
0
-

#13 Kit
Můžeš mi napsat na skype (awer-graphic), nebo mi dát nějaké tvé kontaktní údaje? Jestli máš čas, rád bych s tebou prokonzultoval konstrukci toho kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Kit+11
Guru
22. 3. 2014   #16
-
0
-

#15 Akimi Keita
Skype jsem kdysi měl, ale zrušil jsem ho, protože mě to zdržovalo.

Napiš mi klidně na e-mail kit.saels@gmail.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Chyba PHP při načítání stránky — založil zacatecnik

Sql+php problem pri pripojeni — založil ujo_biker

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý