Chyba - začátek, hned chyba – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba - začátek, hned chyba – PHP – Fórum – Programujte.comChyba - začátek, hned chyba – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Levin0
Newbie
19. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

dnes jsem se rozhodl začít se učit php. Nainstaloval jsem si wampserver.

Chci si přes localhost zobrazit jednoduchý kód 

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title>Hello word</title>
  </head>
  <body>
        
         <?php
            echo "<p>Hello world!</p>";
         ?>     
  </body>
</html>

a vyhodí mi to tuto chybu 

Nevím jak co nastavit, aby se to zobrazilo správně. Uvítám každou radu, zkoušel jsem hledat googlem, ale nenašel jsem přesnou odpověď.

Díky moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
Reklama
Reklama
Akimi Keita0
Návštěvník
19. 3. 2014   #2
-
0
-

#1 Levin
Ať se dívám, jak se dívám, chybu nevidím. Dokonce mi kód funguje. Jakou máš verzi PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Levin0
Newbie
19. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 Akimi Keita
#2 Akimi Keita

Verze PHP je 5.4.12

Apache 2.4.4

Mysql 5.6.12

Nic jsem od instalace neměnil. Kód mám z jednoho tutoriálu, přesněji z knížky PHP 5 a mysql 5 od Cpress. Četl jsem na internetu, že server Apache musí mít port 80, jestli to není tím, ale to vůbec netuším jak a kde zjistím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
Levin0
Newbie
19. 3. 2014   #4
-
0
-

Pokud odeberu značku php za <? poté se mi v prohlížeči zobrazí se mi to takhle:

Hello world!;

?>

Píšu to v pspadu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
Kit+11
Guru
19. 3. 2014   #5
-
0
-

#4 Levin
Zřejmě tam máš nějaké neviditelné znaky a proto to zlobí. Když jsi to vlepil sem, tak zmizely. Zkus si ten původní skript odtud zkopírovat zpátky do editoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Levin0
Newbie
19. 3. 2014   #6
-
0
-

#5 Kit
Díky, to zkopírování normálně funguje :) je to záhada pro mě

PS: Jaký program používat na psaní? Zatím mám Pspad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.173.–
Kit+11
Guru
19. 3. 2014   #7
-
0
-

#6 Levin
PSPad je dobrý. Používám Vim a chvilku jsem zkoušel Geany.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
20. 3. 2014   #8
-
0
-

* Ja pouzivam Far manager s pluginem colorify na obarvovani. Ma rychlou odezvu.
* Pspad pouzivam vyjimecne. Kdyz potrebuji cizi kod zarovnat, a neco v nem najit, upravit, tak si ho tam zkopiruji a dam HTML preformatovat. Podobne pouzivam CSS preformatovani pro css a js kody.
* Pak pouzivam vyjimecne i neoblibeny Total commander, protoze ma funkci pro porovnani souboru a zmeny obarvi cervene. To se hodi, kdyz clovek potrebuje najit chybu mezi novou a starou verzi souboru, nebo proste, jake zmeny mi tam udelal cizi clovek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Kit+11
Guru
20. 3. 2014   #9
-
0
-

#8 peter
Na hledání změn mezi soubory je skvělý Git.

Na zarovnání odsazení používám Astyle, ale Git to umí také. Dokonce tak, že při uploadu to odsadí podle dress code firmy a při downloadu podle mého dress code. Co víc si přát?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Chyba io — založil Tom@sQo

Chyba — založil Anoným

Chyba C++ — založil AnonImouS

Chyba — založil HoHo

Chyba v c — založil bohetik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý