Problém s přerušením – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s přerušením – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comProblém s přerušením – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
12dawe340
Newbie
23. 3. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat těch znalejších kde dělám chybu. Mám hotový program, ale z nějakého důvodu mi po poslední úpravě přestal chodit jak bych chtěl. 

Část programu vypadá takto:

ISR(TIMER1_COMPA_vect)
{
	if ((PIND & (1 << PD0)) == 0 )
	{
		i++;
		if (i>1000)
		{
			i=0;
			stav++;
		}
	}
	
	clock_millisecond++;
	if(clock_millisecond==1000)
	{
		clock_millisecond=0;
		//decrement runtime values
		if(clock_second>0) {
			clock_second--;
		} else {
			if (clock_minute>0)
			{
				clock_minute--;
				clock_second=59;
			} else {
				action();
			}
		}
	}
}	

Zadám hodnotu clock_min a spustím přerušení. Po uběhnutí času by měl skočit na funkci action(), ale neděje se tak. Ihned načte hodnotu 100min a znovu oděčítá.

Asi jsem se někde upsal nebo udělal něco špatně. Celý program případně pošlu. Nechce se mi sem vkládat, už je poměrně rozsáhlý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.102.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 3. 2014   #2
-
0
-

minimalne neprenastavis ty sekundy kolem action().. a podle toho co to ma delat mozna i zastavit to pocitani

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
12dawe340
Newbie
24. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
Tak už jsem to vyřešil, problém dělalo načítání hodnot z eepromky. Z nějakého důvodu se mi hodnota v eeprom stále zvětšovala a poté neodpovídala reálu.

Díky za rychlou odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Prace s prerusenim — založil Pepan

Problém — založil rotoro

Problém s i++ — založil Chazz

Problem s LIKE — založil Lordest

Problem s C++ — založil ower

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý