Include knihoven – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Include knihoven – C / C++ – Fórum – Programujte.comInclude knihoven – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
garamond
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
24. 3. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je nějaký rozdíl mezi tím, jestli mám  

/* main.c */
#include <stdio.h>
#include "fraction.h"
...

/* funkce.h */
....

/* funkce.c */
#include <stdio.h>
#include "fraction.h"
....

nebo 

/* main.c */
#include "fraction.h"
...

/* funkce.h */
#include <stdio.h>
....

/* funkce.c */
#include "fraction.h"
....

Jsou tyto dva zápisy shodné a udělá u obou překladač shodnou binárku nebo se nějak budou lišit a proč? A který zápis je lepší používat? Díky za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:693:c75:732...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
24. 3. 2014   #2
-
0
-

Pokud si zjistis, jak funguje include - tj. ze je to prachsprosty priplacnuti celeho includovaneho souboru na to misto, tak budes vedet i odpoved, ze je to vlastne to same...

Akorat, pokud to v tom header souboru nepotrebujes, tak to tam proste nedavej - existuji obcas hlavickove soubory, co potrebuji nejake presne poradi.

A pak nejsou videt casto vsechny zavislosti - clovek si pak chce ukrast treba jednu funkci a zjisti ze pulka volanych funkci je v includech indludovanych v 10. podurovni header souboru (coz se da jakz takz dohledat u standardnich funkci, ale u neceho nestandardniho je to peklo).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
24. 3. 2014   #3
-
0
-

Include v podúrovních je prasárna, zvlášť u open source. Chceš to použít s jiným IDE a máš problémy to upravit, protože všechno hledáš v bůhvíkolika souborech bůhvíjak provázaných.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 129 hostů

Podobná vlákna

Nastavení knihoven v DEV C++ — založil inocencz

Turbo C++ - volani knihoven — založil easy_burn

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý