Používáte Qt Desginer? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Používáte Qt Desginer? – Python – Fórum – Programujte.comPoužíváte Qt Desginer? – Python – Fórum – Programujte.com

 

Mario10
Newbie
25. 3. 2014   #1
-
0
-

V Qt Desgineru si nadefinuju gui a uložím jako *.ui

Pokud chci obsloužit stisk tlačítka tak mám dvě možnosti:

1) obsloužit kliknutí tlačítka v kódu Pythonu

2) v designeru vytvořit na formuláři vlastní slot (např. __on_btnOk_clicked_slot), k němu připojit signál z tlačítka a slot obsloužit v kódu Pythonu

3) mělo by fungovat převést *.ui na *.py, ale nezkošel jsem ještě

class Form(QWidgets.QMainWindow):

  def __init__(self, parent=None):
    super(Form, self).__init__(parent)
    self.__ui = uic.loadUi('mainWindow.ui', self)
    self.__ui.btnOk.clicked.connect(self.__on_btnOk_clicked)  # ad 1)

  def __on_btnOk_clicked(self):
    print('method: button OK clicked')

  @pyqtSlot
  def __on_btnOk_clicked_slot(self):
    print('slot: button OK clicked')  # ad 2)

V obou případech nemám interaktivní nápovědu takže chybný název slotu nebo signálu se projeví až jako run-time chyba.

Jaké možnosti propojení Qt Designeru s kódem využíváte vy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.34.–
Milan
~ Anonymní uživatel
282 příspěvků
16. 5. 2014   #2
-
0
-

No, pokud importuješ UI přes pyuic, pak jen stěží přiřadíš (v designeru) kliknutí nějaké funkci vně vytvářeného UI.

Takže podobně jako ty, navrhnu si jen UI, a po importu ho doupravím (podle situace např zablokuji nebo schovám   některé prvky a podobně) a dopíšu signály.

Obě možnosti jsou nicméně funkčně použitelné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.29.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý