PHP dolovani dat z MySql a zaroven ukazat pocet radku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP dolovani dat z MySql a zaroven ukazat pocet radku – PHP – Fórum – Programujte.comPHP dolovani dat z MySql a zaroven ukazat pocet radku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr_Uk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 3. 2014   #1
-
0
-

Rad bych zjistil pocet zaznamu id v tabulce. Kod nize uvedeny vybira data po castech podle toho jestli kliknu na stranu jedna ci na stranu 2 vzdy po 8. Jak do toho kodu zakomponovat aby mi to udelalo to abych vedel predem kolik zaznamu je napr v id? Potrebuji to proto ze na strance prvni se mi ukaze 8 fotek a pod nema jednicka po kliknuti na stranku 2 dalsich 8 fotek, ale kdyz nevim kolik je zaznamu v tabulce zobrazi se mi odkazy na stranky i bez fotek.

  $sqlselect = "SELECT * FROM lza369_goods ORDER BY id DESC LIMIT $limit1,$limit2"; 
  $resultsselect = $dbhselect->prepare($sqlselect);       
  $resultsselect->execute(); 

$row = $resultsselect->fetch() {

prvni fotka

}

$row = $resultsselect->fetch() {

druha fotka

}

Tady musim vedet kolik je zaznamu jinak se mi ukaze i druhy odkaz i kdyz tam uz v db nejsou zadne zaznamy.

   <li> <a rel="nofollow" href="<?php if (session_status() == PHP_SESSION_DISABLED) {echo 'index.php?'. session_name() . '='  . session_id() .'&&'. 'page' . '=' . '1' ;} else { echo 'index.php?page=1'; }  ?>" rel="first" title="Page 1">1</a> </li>  
   <li> <a rel="nofollow" href="<?php if (session_status() == PHP_SESSION_DISABLED) {echo 'index.php?'. session_name() . '='  . session_id() .'&&'. 'page' . '=' . '2' ;} else { echo 'index.php?page=2'; }  ?>" rel="next" title="Page 2">2</a> </li> 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.61.–
Reklama
Reklama
Petr_Uk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 3. 2014   #2
-
0
-

Diky predem za rady jak to cele zkloubit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.61.–
Kit+11
Guru
25. 3. 2014   #3
-
0
-

#1 Petr_Uk
Projdi si ten výsledek dotazu cyklem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Petr_Uk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 3. 2014   #4
-
0
-

nevim jak se to dela pri pocitani zaznamu, ale ja to mam tak napsane proto ze to vzdy vytahuje po jednom zaznamu proto ze ty fotky ukladam  vedle sebe po 4rech v jedne rade a pak v druhe rade mam dalsi 4 kdybych tam dal while tak bud mi to hodi zaznamy jen pod sebe a nebo 4 ri stejne zaznamy v jedne rade.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.61.–
Kit+11
Guru
25. 3. 2014   #5
-
0
-

#4 Petr_Uk
Mýlíš se. Dá se to krásně udělat v jednom cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Petr_Uk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 3. 2014   #6
-
0
-

Poradis i jak? Teprve zacinam tak nevim jake jsou moznosti. I s tim ze by se do nejake promenne ulozilo kolik tam je zaznamu.

Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.61.–
Kit+11
Guru
25. 3. 2014   #7
-
0
-

#6 Petr_Uk
Stačí v tom cyklu počítat do čtyř (i % 4) a v případě potřeby odřádkovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Petr_Uk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 3. 2014   #8
-
0
-

Stracim se v tom cim dal vic a uz vubec nevim jak mi to cele pomuze najit kolik mam zaznamu.

Otazka je jak to zakomponovat tady.  Ten $limit1,$limit2 je tam proto ze kdyz kliknu na cislo 1 tak se mi ukazou zaznamy od 0 do 8 a kdyz na dvojku tak od 8 do 16 vzdy jen 8 zaznamu.

  $sqlselect = "SELECT * FROM lza369_goods ORDER BY id DESC LIMIT $limit1,$limit2"; 
  $resultsselect = $dbhselect->prepare($sqlselect);       
  $resultsselect->execute(); 

$row = $resultsselect->fetch() {

Kdyz to vysvetlit tak na priklade : vysledkem toho fetch je jeden zaznam

$row['title'] to jsem strcil mezi <li> a zabalil <div> protoze to chytam po jednom tak je muzu centrovat .

Kdybych tam dal while a pustil naraz 4 zaznamy $row['title'] podle ceho bych poznal ktery vysledek je prvni a jak bych je pak centroval? Jak rikam zkousel jsem vytahnout par a oni se seradily pod sebe  popr kazdy radek byl jiny ale sloupce stejne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.61.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Podobná vlákna

Počet řádků — založil artorie

Počet řádků — založil RePRO

[DB] - počet řádků dotazu — založil psenik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý