Rad bych zjistil pocet zaznamu id v tabulce. Kod nize uvedeny vybira data po castech podle toho jestli kliknu na stranu jedna ci na stranu 2 vzdy po 8. Jak do toho kodu zakomponovat aby mi to udelalo to abych vedel predem kolik zaznamu je napr v id? Potrebuji to proto ze na strance prvni se mi ukaze 8 fotek a pod nema jednicka po kliknuti na stranku 2 dalsich 8 fotek, ale kdyz nevim kolik je zaznamu v tabulce zobrazi se mi odkazy na stranky i bez fotek.
$sqlselect = "SELECT * FROM lza369_goods ORDER BY id DESC LIMIT $limit1,$limit2";
$resultsselect = $dbhselect->prepare($sqlselect);
$resultsselect->execute();
$row = $resultsselect->fetch() {
prvni fotka
}
$row = $resultsselect->fetch() {
druha fotka
}
Tady musim vedet kolik je zaznamu jinak se mi ukaze i druhy odkaz i kdyz tam uz v db nejsou zadne zaznamy.
<li> <a rel="nofollow" href="<?php if (session_status() == PHP_SESSION_DISABLED) {echo 'index.php?'. session_name() . '=' . session_id() .'&&'. 'page' . '=' . '1' ;} else { echo 'index.php?page=1'; } ?>" rel="first" title="Page 1">1</a> </li>
<li> <a rel="nofollow" href="<?php if (session_status() == PHP_SESSION_DISABLED) {echo 'index.php?'. session_name() . '=' . session_id() .'&&'. 'page' . '=' . '2' ;} else { echo 'index.php?page=2'; } ?>" rel="next" title="Page 2">2</a> </li>