C# předávání dat z jednorozměrného pole do více rozměrného – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# předávání dat z jednorozměrného pole do více rozměrného – .NET – Fórum – Programujte.comC# předávání dat z jednorozměrného pole do více rozměrného – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Alex
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
26. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, pole_autor je plné pole řetězců

 proč to nejede? píše to: Object reference not set to an instance of an object.

string[,] velke_pole;
string [] pole_autor; 
private void velke()
        {
            int p = 0;
            for (int q = 0; q < pole_autor.Count(); q++)
            {
                velke_pole[q, p] = pole_autor[q];
                p++;
                velke_pole[q, p] = pole_dilo[q];
                p++;
                velke_pole[q, p] = pole_dostupnost[q];
                p++;
                velke_pole[q, p] = pole_id[q];
                p++;
                velke_pole[q, p] = pole_umisteni[q];
                p = 0;

            }
            
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.134.–
m4r100
Návštěvník
26. 3. 2014   #2
-
0
-

Object reference not set to an instance of an object - reference neni nastavena na instanci objektu (stane se to v pripade, ze se odkazujes na null). Pokud pouzivas Visual Studio tak pri chybe se ti zobrazi patricne misto, pouzij kurzor mysi a najed v tomto miste na vsechny nejblizsi promenne a zjisti, ktera z nich je null.

Pokud je napriklad pole_autor null, pak se pokousis udelat neco takoveho null.Count() a to uz z principu nemuze fungovat. Vyuzivej zabudovany debugger ve VS, je to jeden z nejsilnejsich nastroju (F10 a F11 pro dalsi krok, presouvanim zlute sipky pomoci mysky menis tok vykonavani, najetim na nejakou promennou zjistis aktualni hodnotu, atd).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý