Chyba při kompilaci vlasní knihovny – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba při kompilaci vlasní knihovny – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba při kompilaci vlasní knihovny – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj kámoš mi poslal knihovnu, kterou vytvořil a já když jí chtěl použít tak při kompilaci přes gcc v terminálu mi vyskočila hláška o nekompatibilitě, se kterou si nevím moc rady.

gcc foo.c -o main libsfuncs.a -lcrypto
/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `libsfuncs.a(sfuncs.o)' is incompatible with i386:x86-64 output
gcc -L/home/honza/foo.c -o main -lcrypto -lsfuncs
/usr/bin/ld: skipping incompatible /home/honza/klient/libsfuncs.a when searching for -lsfuncs
/usr/bin/ld: cannot find -lsfuncs
collect2: ld returned 1 exit status
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2014   #2
-
0
-

32bitovy libky moc nefungujou, kdyz se je nekdo snazi pripojit k 64b kompilaci...

bud tvuj kamos pouzije  -m32  (ale tam hrozi, ze nema nainstalovany nastroje gcc a musel by doinstalovat)

nebo muzes vesmes to samy udelat ty s -m64 (ale zase hrozi ze budes muset doinstalovat podporu pro cross platform kompilaci) 

a nebo mu nebudes posilat libku ale zdrojaky, at si to zkompiluje sam

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2014   #3
-
0
-

asi jsem se špatně vyjádřil...kámoš vytvářel knihovnu(32b) a já jí chtěl použít(64b)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2014   #4
-
0
-

#3 Honza
tak to s -m32 plati pro tebe

(holt ctu asi moc povrchne a pak si zbytecne domejslim :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2014   #5
-
0
-

Díky tak jsem se dostal zase o kousek dál, ale pořád ten svůj zdroják nejsem schopen zkompilovat. Zadal jsem parametr -m32 a a -L s cestou k té knihovně, ale ted mi to hlasí, že to nemůže najít -lcrpyto knihovnu, která předtím bezproblémů fungovala

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2014   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 Honza
no, to bude zase 64b libka :) Zkus najit balicky pro libcrypto na x86 architekturu

(a pak postupne pojedes po dalsich zavislostech, nez se na to vykasles a udelas si virtual s 32b systemem :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2014   #7
-
0
-

a nějaká jiná cesta neexistuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2014   #8
-
0
-

je jedna cesta - vsechno se musi kompilovat pro stejnou architekturu.. nejde smichat 64b a 32b instrukce a doufat ze to vubec pujde

je to jako snazit se narvat sirsi tyce s jadernym palivem do ponorky kladivama...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
28. 3. 2014   #9
-
0
-

Takže jestli to dobře chápu tak pokud chceme s kámošem tu knihovnu používat obá dvá na rozdílnejch platformách tak on jí musí 2x zkompilovat...jednou pro 32b a jednou pro 64b ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
KIIV+42
God of flame
28. 3. 2014   #10
-
0
-

#9 Honza
presne tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kenvelo+1
Super člen
28. 3. 2014   #11
-
0
-

#8 KIIV

Pobavilo :D 

je to jako snazit se narvat sirsi tyce s jadernym palivem do ponorky kladivama...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.219.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Podobná vlákna

Chyba při kompilaci — založil remmidemmi

Chyba při kompilaci — založil Ykita

Chyba při kompilaci — založil michal

Chyba při kompilaci — založil sXe

#Develop, chyba při kompilaci — založil Luk4Senko

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý