Vykreslenie obrázku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vykreslenie obrázku – Java – Fórum – Programujte.comVykreslenie obrázku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Majo
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
28. 3. 2014   #1
-
0
-

Dobrý večer,

mám jednu otázku a to, akým spôsobom čo najjednoduchšie vykresliť pomocou BufferedImage obrázok z umiestenie na disku a jeho následne nastavenie na istú pozíciu vo formulári. 

Zaujímal by ma nejaký konkrétny jednoduchý príklad na triedu, ktorá by toto zvládla.

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.244.–
Reklama
Reklama
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
29. 3. 2014   #2
-
0
-

Nejjednodušší je přidat na ten formulář JLabel. Umí zobrazovat obrázky a můžeš si ho umisťovat stejně jako jiné prvky formuláře. Obrázek převedeš na Icon a nastavíš konstruktorem při vytváření labelu nebo později metodou setIcon.

BufferedImage image = ...

JLabel label = new JLabel(new ImageIcon(image));

JLabel label = new JLabel();
label.setIcon(new ImageIcon(image));
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Majo
~ Anonymní uživatel
39 příspěvků
29. 3. 2014   #3
-
0
-

#2 z

Ďakujem za odpoveď, ale ja by som to rád využil v triede cez paintComponent (Graphics g) kde by som ho nielen vytvoril, ale aj nastavil pozíciu a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.244.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
29. 3. 2014   #4
-
0
-

Nechápu.

class Obrazek {
	private BufferedImage image;
	private int x, y;

	public Obrazek(BufferedImage image, int x, int y) {
		this.image = image;
		this.x = x;
		this.y = y;
	}

	public void paint(Graphics g) {
		g.drawImage(image, x, y, null);
	}
}

...

public void paintComponent(Graphics g) {
	super.paintComponent(g);

	obrazek.paint(g);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Vykreslenie grafov — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý