Komponenta TCSpinEdit - eConvertError – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Komponenta TCSpinEdit - eConvertError – C / C++ – Fórum – Programujte.comKomponenta TCSpinEdit - eConvertError – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
31. 3. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

pokud v komponentě TCSpinEdit změním hodnotu tak, že ji označím myší a přepíšu (zadávám číslo), dojde v obsluze události OnChange k vyjímce eConvertError při pokusu hodnotu (vlastnost Value) přiřadit do int proměnné. Zkusil jsem přiřazení do int proměnné vložit do bloku try. Zkusmo jsem zjisti, že se událost OnChange v tomto případě zavolá 3x. Pokud klikám myší na šipky, vše funguje normálně - naklikané číslo přiřadí do int proměnné.

IDE: C++ Builder XE5, aplikace je pro Win 32 bit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
31. 3. 2014   #2
-
0
-

Použít vyjímky je správná cesta, nakonec jsem na to přišel:

TCSpinEdit *Interval;
int cislo;

	try {
		Interval->Text.ToInt();  //vyvolá vyjímku když text není číslo
		cislo = Interval->Value * 1000;
	} catch (const EConvertError &e) {
		//vyjímka se "zahodí"
	}

Nechal jsem si vypsat Interval->Text  do Memo při každé obsluze události OnChange. Vypadá to, že je do Interval->Text vložen nejdříve prázdný řetězec a pak teprve cifra zapisovaná z klávesnice.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
BDS+2
Věrný člen
31. 3. 2014   #3
-
0
-

#1 hlucheucho
jen na doplnění:

ano, k chybě dochází asi při úplném odebrání textu při změně.

Já na tohle raději používám: 

cislo = atoi(edit->Text.c_str()); // ty u XE5 použiješ asi: cislo = _wtoi(edit->Text.w_str());

je to jistější než .ToInt()

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.83.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

Komponenta DateTimePicker — založil Mrakoplas

Vlastní komponenta v C# — založil beginner

ASP.NET komponenta — založil Anonymní uživatel

IMAP komponenta pre C# — založil Tomas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý