Nejčastější způsob logování v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejčastější způsob logování v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comNejčastější způsob logování v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Meph0
Newbie
4. 4. 2014   #1
-
0
-

Ahoj,

rád bych se zeptat, které způsoby logování v C používáte. Doufám, že se to tad už neřešilo, i když jsem zkoušel vyhledávat. Co jsem tak našel je třeba knihovna log4c, která mi příliš nesedla a myslím, že neumí multihreading, dále jsem našel doporučení na syslog (rsyslog) a v různých open source programech jsem narazil na individuální řešení. Zkoušel jsem všechny metody a tak nějak došel k závěru, že bude nejlepší napsat si vlastní kód podle svých požadavků, jenže to asi bude chvíli trvat (nemluvě o testování). Nejsem v programování dobrý, tak bych raději využil již nějakou stávající knihovnu, která je rozšířená. Můžete mi někdo něco doporučit.

Děkuji, 

Meph

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.152.–
Reklama
Reklama
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
4. 4. 2014   #2
-
0
-

Nejsi v programování dobrý? Napiš si vlastní logovací rutinu a třeba jednou dobrý budeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.79.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
7. 4. 2014   #3
-
0
-

S log4c nemám zkušenost, protože nejsem céčkař. Ale používám log4net a je skvělý, předpokládám že log4c bude taky, neb jsou to oba porty z log4j. Chvíli mi trvalo, než jsem se prokousal dokumentací a povedlo se mi to zprovoznit, ale pak je to super. Log4net umí pracovat ve vícevláknové aplikaci, to byla zbytečná obava.

V případě logování je lepší použít hotovou knihovnu (např. log4net), než napsat vlastní logovací rutinu. Ono to logování totiž není jen zápis do souboru, ale je potřeba myslet na spoustu věcí. Např. jak logovat do jednoho souboru z více vláken (aby ho jedno vlákno nezamklo a jiná vlákna neměla přístup), jak logovat když ten soubor zamkne jiná aplikace (např. si ten log začneš prohlížet v době, kdy aplikace stále běží, nebo když se spustí druhá instance Tvého programu), jak konfigurací ovlivnit podrobnost logování apod.

Sám jsem si psal logování u semestrálek, dokud jsem studoval, ale v praxi, pro systémy nasazené do produkce, je obyčejný zápis do souboru prostě nedostatečný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Meph0
Newbie
7. 4. 2014   #4
-
0
-

#3 RomanZ
Já jsem používal Log4c před rokem a neobsahoval multithreading, ale nevím zda jsem nepoužíval nějakou starší verzi nebo zda do dneška tuto možnost nepřidali. Každopádně teď nějak nejsem schopen o tom najít na netu informace. Pořád stahuji verzi starou pár let, i když by měla nějaká být vydaná na podzim loňského roku.

Do souboru jsem si zatím logoval sám, ale potřeboval bych právě přidat rotaci souborů, logování do souborů dle různých priorit a logování na vzdálený server.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Podobná vlákna

Logování ajpin — založil BlackHole

Web Services - logování — založil davedpe

JAVA mail, logování — založil Petr

Služba - logování vyjímek — založil hlucheucho

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý