Problem s kodem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s kodem – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s kodem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jidnra
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 4. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, 

učim se programovat v C++ a jsem v podstatě na úplném začátku. Potřeboval bych objasnit kod, který přikládám níže. Vše je mi v něm jasné až na řádek - pocetcisel = soucet = 0; - nevím, z jakého důvodu je tam zapsaný. Má to něco s polečného s nastavením počáteční hodnoty proměnné v cyklu, pokud ano, proč to není zapsáno až uvnitř složených závorek cyklu? Díky za odpověď, Jindra


#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

int cislo, pocetCisel;

double prumer, soucet;

pocetCisel = soucet = 0;

do

{

cout << "Zadejte cislo: ";

cin >> cislo;

soucet += cislo;

pocetCisel++;

} while (cislo != 0);

prumer = soucet / (pocetCisel - 1);

cout << "STATISTIKA:\n";

cout << "Pocet zadanych cisel: " << pocetCisel - 1 << "\n";

cout << "Soucet cisel: " << soucet << "\n";

cout << "Prumer cisel: " << prumer << "\n";

return 0; }
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.184.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
4. 4. 2014   #2
-
0
-

proc by to melo byt uvnitr cyklu, kdyz to chces v cyklu prubezne menit? Jen si to predstav:

ses v cyklu, nastavis pocetCisel a soucet na 0, nactes cislo, prictes cislo k souctu, prictes jednotku k poctuCisel

nebyla to nula? tak opakujes predchozi radek... a ted:  kdyz to pokazde na zacatku cyklu vynulujes, co tam bude po skonceni?

+ jako bonus - hadej, co se stane, kdyz nezadas zrovna cislo...

+ bonus dva - co se asi stane, kdyz hned na zacatku zadas 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jidnra
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 KIIV
takze ale chapu spravne, ze je to nastaveni pocatecnich hodnot?

a pro prakticnost jsem zkusil zadat pismeno a cele se to zacyklilo a zaclo to hazet "zadejte cislo" jedno za druhem. Ale proc? To nemam tuseni :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.184.–
KIIV+42
God of flame
4. 4. 2014   #4
-
0
-

#3 Jidnra
jo je to zadani pocatecnich hodnot.. u promennych uvnitr funkci neni zaruceno ze budou vynulovany na zacatku samovolne - takze by hrozilo, ze tam bude nejaky hausnumero..

a spatny vstup - kdyz to nezvladne nacist cislo, tak to z toho vstupu neodebere vubec nic... a pak to opakuje porad dokola

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Podobná vlákna

Problém s kódem — založil cheeester

Problém s kódem v kurzu C++ — založil Brejlounek

Pomoc s kodem — založil ask@t

Wysivyg editor s php kódem — založil Honza

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý