[PHP] Uživatelský profil a jeho url – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[PHP] Uživatelský profil a jeho url – PHP – Fórum – Programujte.com[PHP] Uživatelský profil a jeho url – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
detoxz-0
Duch
5. 4. 2014   #1
-
0
-

Zdravím váš všechny uživatele.

Dělám si web, používám HTML, CSS a PHP + MySQL. Zatím, každý problém, který nastal jsem si vyřešil sám nebo za pomocí gůglu. Ale teď, když pokračuji každou chvíli dopředu, nastala nečekaná překážka. Řeším jak udělat, uživatelský profil tak aby byla jeho url "?id=Uzivatel" a nemusel bych vytvářet další soubro, třeba profil.php.

Proč ? Protože když vytvořím, profil.php a odkaz bude vypadat následovně profil.php?id=uzivatel, načte stránku profil.php, bez žádných stylů a podobně. 

Propojení stránek vypadá následovně:

if (!isset($_GET['page'])) $_GET['page']  = null;
             switch ($_GET['page']) { 
                        case "novinky": include('page/novinky.php');
                        break;
                        default: include('page/novinky.php'); 
                        break;        
            }
            
        ?>

Tudíž odkaz vypadá následovně. ?page=novinky 

Nevím si rady, jak to udělat abych udělal stejným stylem odkaz ?profile=uzivatel

Z DB mam promenne na $_SESSION pro id i nick. 

Když jsem chtěl udělat ten samý styl jen místo $_GET dát $_SESSION s promennou uzivatele tak to nešlo.

Děkuji předem za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.53.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
5. 4. 2014   #2
-
0
-

Protože když vytvořím, profil.php a odkaz bude vypadat následovně profil.php?id=uzivatel, načte stránku profil.php, bez žádných stylů a podobně.

Takže v index.php to jde a v profil.php z nějakého důvodu ne ?

Když jsem chtěl udělat ten samý styl jen místo $_GET dát $_SESSION s promennou uzivatele tak to nešlo.

A proč by se ty hodnoty z odkazu najednou měly přesunout z $_GET do $_SESSION ?

?page=profile&user=uzivatel

switch ($_GET['page']) { 
    case "novinky": include('page/novinky.php');
    break;
    case "profile": include('page/profile.php'); // Tam si zpracuj $_GET['user']
    break;
    default: include('page/novinky.php'); 
    break;        
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
detoxz-0
Duch
5. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 z
Ano je tam z nějakého důvodu. Ale jestli že použiju profile.php všechny proměnné z DB které jsou v SESSION, které používám pro výpis na webu, prakticky neexistuje, protože to je úplně odlišná stránka než index, na které jsou vytvořené SESSION promenné.

Třeba: $_SESSION['score'] vypsane z DB pomocí WHILE.  

A ukázka jak to udělat nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.53.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
5. 4. 2014   #4
-
0
-

V profile máš dostupná stejná data jako v indexu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
detoxz-0
Duch
5. 4. 2014   #5
-
0
-

Pravda, pravda. 

Zapoměl jsem dat na začátek stránky session_start().

Tak to budu muset udělat že nakrájím stránku na několik kusů, hlavička, novinky, panely a patička a budu to do těch stránek includovat. Zatím co jsem viděl, a hledal je to jediné řešení. 

Děkuji za ochotu. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.53.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Php include url — založil tribalcz

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý