Překlad A na 1 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Překlad A na 1 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPřeklad A na 1 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr Zbořil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 4. 2014   #1
-
0
-

Dobrý den, docela mi hoří termín a já nejsem schopen přijijít na to jak udělat když napíšu do textboxu1 text aby se mi překládal do textboxu2 třeba jako čísla....  Když by bylo dáno že a=1 b=2 c=3 A já napsal acb aby se mi do truhého okna napsalo 132.. Prosím o radu děkuji. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
Reklama
Reklama
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 4. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé

je to sice c# ale mel bys to snad pochopit 

        private Dictionary<char, char> replacements = new Dictionary<char, char>()
        {
            {'a', '1'},
            {'b', '2'},
            {'c', '3'},
            {'d', '4'},
        };

        private void textBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox2.Text = "";
            foreach (var x in textBox1.Text)
                if (replacements.ContainsKey(x))
                    textBox2.Text += replacements[x];
                else
                    textBox2.Text += x;
        }

a doporucuju textbox2 nastavit ReadOnly true

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
Petr Zbořil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 p3can
Moc vám děkuji za radu,, Zkusím to z toho něak dokopat do toho visual basicu.. :) Snad to zvládnu, Když ne, nemohl by jste mi ještě udělat malou ukázku tohoto ve visual basicu prosím. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
Petr Zbořil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 4. 2014   #4
-
0
-

#2 p3can
Myslel sem něco jako

If Textbox1.Text = "a" Then

  Textbox2.Text = "1"

Else If 

Textbox1.Text = "b" Then

Textbox2.Text = "2"

End If

Něco takového ale aby to bralo dohromady když dám ab tak 12... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
6. 4. 2014   #5
-
0
-

achjo. http://converter.telerik.com/

ps: ten kod co sem poslal je nejjednoduzsi a nejkratsi reseni a dela presne to co chcete. nejake extravagance s IFem z hlediska rozsiritelnosti a separovatelnosti kodu nedoporucuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
6. 4. 2014   #6
-
+1
-
Zajímavé

A proč nevyužít Asc hodnoty každého znaku v Text1.Text?

a=64, b=65, c=66... 

Private Sub Text1_Change()

    Text2.Text = AlphaToNumeric(Text1.Text)

End Sub

Private Function AlphaToNumeric(ByVal Alpha As String, _
                                Optional ByVal AscDecrement As Integer = 64, _
                                Optional ByVal CaseSensitive As Boolean = False, _
                                Optional ByVal BlanksAllowed As Boolean = False) _
                                As String

    Dim i As Integer
    Dim tmp As String
    Dim tmp2 As String

    tmp = Text1.Text
    If CaseSensitive = False Then tmp = UCase$(tmp)
    If BlanksAllowed = False Then tmp = Replace$(tmp, " ", "")

    For i = 1 To Len(tmp)
        tmp2 = tmp2 & Round(Asc(Mid$(tmp, i, 1)) - AscDecrement)
    Next

    AlphaToNumeric = tmp2

    i = tmp = tmp2 = Empty

End Function
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
Petr Zbořil
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 4. 2014   #7
-
0
-

#6 pee-jay_cz
Potřebuji si hodnoty písmen nastavit sám.... 
Ve skutečnosti se pokouším o jednoduchý překladač který bude překládat text do Morseovy abecedy.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
gastonx0
Duch
6. 4. 2014   #8
-
0
-

Připojen obrázek.

Podle tohoto by se to mělo překládat.. -_- Byl bych schopen i zaplatit, jen abych to stihl.. :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
6. 4. 2014   #9
-
+1
-
Zajímavé

#7 Petr Zbořil
Oprava: A=65, B=66, C=67... a=97, b=98, c=99

' Dva textboxy
' v IDE nastavit:
' Text1.MultiLine = True
' Text2.MultiLine = True

Private Sub Text1_Change()

    Dim i As Integer
    Dim Code As String
    
    Text2.Text = ""
    
    For i = 1 To Len(Text1.Text)
    
        Code = ""
        If Mid$(Text1.Text, i, 1) = "a" Then Code = ".-"
        If Mid$(Text1.Text, i, 1) = "b" Then Code = "-..."
        If Mid$(Text1.Text, i, 1) = "c" Then Code = "-.-."
        If Mid$(Text1.Text, i, 1) = " " Then Code = "|"
        '...
        If Code <> "" Then
            Text2.Text = Text2.Text & Code
            If i < Len(Text1.Text) And Code <> "|" Then
                Text2.Text = Text2.Text & "|"
            End If
        End If

    Next i

End Sub


Tohle je funkční, ale hodně pomalé a amatérské :)

Taky bych určitě průběžně čistil Text1.Text od nepřeložitelných znaků a nadbytečných mezer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.136.–
gastonx0
Duch
6. 4. 2014   #10
-
0
-

Už to běží, :) Děkuju vám všem moc.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.146.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Překlad — založil tudlifuk

Překlad — založil Franceq

Překlad na P4 — založil 16bit

Preklad Tutoriálov — založil Qwertz

Překlad stránek — založil kyborek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý