České znaky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

České znaky – PHP – Fórum – Programujte.comČeské znaky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
21. 1. 2007   #1
-
0
-

Celý dnešek se s tím dělám - zjistil jsem, že ám pokažené české znaky. Kokrétně: řadu "ěščřžýáíé" to zobrazí jako

ìšèøžýáíé
EDIT: Koukam ze to nejak nepobral, proste je to: obracene carkovane i, š, obracene carkovane a, preskrtnute o a pak uz normalne

(jsou pokažené ečř). Tato řada je uložena do databáze a tam je ještě OK, protože jak phpmyadmin tak EMS mysql manager ji zobrazuji spravne, takze problem je nekde pri ceste z databaze do prohlizece. Metatagy mam v poradku:
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=windows-1250">

<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">

Navíc, všechny texty kromě těch z DB jsou uplne v pohode.
Pri pripojovani k databazi volam tyto dva prikazy, ktere by mely prave resit kodovani databaze:
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

mysql_query("SET CHARACTER SET 'cp1250'");

A vsude v phpmyadminu jsem se snazil nastavit prave cp1250. Dokonce jsem zkousel i tenhle prikaz
ALTER TABLE `seznamy` DEFAULT CHARACTER SET cp1250 COLLATE cp1250_czech_cs

A porad nic. Jenom je mi divne, ze phpmyadmin na titulce neustale zobrazuje

Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

a vubec nemam tucha kde to zmenit.

Princeznu a pulku kralovstvi tomu kdo mi pomuze :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Reklama
Reklama
21. 1. 2007   #2
-
0
-

Never mind, problem byl v tom ze ve scriptu na kterem jsem to testoval byl vystup jeste prohnan pres funkci htmlentities() :ms_0060: :ms_0130: :ms_0122: :ms_0155: :ms_0154: :ms_0133: :ms_0153: :ms_0268: :ms_0266: :ms_0376: :ms_0377: :ms_0387: :ms_0419: :ms_0421: :ms_0423: :ms_0473:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Jakub0
Super člen
21. 1. 2007   #3
-
0
-

CommanderZ píše:#
# Never mind, problem byl v tom ze ve scriptu na kterem jsem to testoval byl vystup jeste prohnan pres funkci htmlentities() :ms_0060: :ms_0130: :ms_0122: :ms_0155: :ms_0154: :ms_0133: :ms_0153: :ms_0268: :ms_0266: :ms_0376: :ms_0377: :ms_0387: :ms_0419: :ms_0421: :ms_0423: :ms_0473:


Člověče víš, že mi ta fce taky mršila výstup? Napsal jsem si proto vlastní s obyčejným str_replace().

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
21. 1. 2007   #4
-
0
-

Ona existuje i funkce htmlspecialchars() a ta by si mela smlsnout jen na special znacich jako jsou uvozovky (na to jsem to prave ja potreboval). Konkretneji co na to manual:

'&' (ampersand) se stává '&'
'"' (dvojitá uvozovka) se stává '"' when ENT_NOQUOTES is not set.
''' (jednoduchá uvozovka) se stává ''' only when ENT_QUOTES is set.
'<' (menší než) se stává '<'
'>' (větší než) se stává '>'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

České znaky ? — založil Lukas

DecodeURI české znaky — založil kalašnikov

[DB] - mysql a české znaky — založil micro.21

UTF 8 - české znaky — založil Mudr. Jiří Kopeček

řetězec a české znaky — založil Jiří

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý