Fork() (multiprocessing in c) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Fork() (multiprocessing in c) – C / C++ – Fórum – Programujte.comFork() (multiprocessing in c) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
light_c_programator
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
6. 4. 2014   #1
-
0
-

Chcel by som v C vytvorit program, ktory by vyuzival pri vypocte napr prvocisel, vsetky dostupne jadro -> cim by sa mal program zrychlit.

Bolo mi poradene pouzit funkciu fork(), ale nepochopil som uplne niektore veci:

1.ako predam funkciu z child procesu do parent procesu?

2.co vlastne funkcia fork() robi? vytvara nove procesy? ci threats? nie je to v podstate to iste?

Snazim sa o nieco taketo:

pid_t pid;

pid = fork();

if(pid >= 0){

if(pid == 0){

hladam prvocislo;

ak najdem prvocislo, chcem predat to prvocislo

}

else {

ak som hore nasiel prvocislo v tomto procese zistujem, ci prvocislo je aj mersennovo prvocislo

}

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.242.–
Reklama
Reklama
light_c_programator
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
6. 4. 2014   #2
-
0
-

*ako predam HODNOTU z  child procesu do parent procesu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.242.–
KIIV+42
God of flame
6. 4. 2014   #3
-
0
-

fork udela kopii procesu v miste kde si skoncil - poznas ze ses v tom nadrazenym, nebo podrazenym podle navratove hodnoty forku (parent dostane pid childa)... muzes tam mit i nejaky nastroje na meziprocesovou komunikaci (nejakou pipeline ci sockety a tak)

a nebo vyrazne lepsi jsou thready - tam je proces furt stejnej, takze si muzou smatat i do pameti (to se zase musi hlidat, aby nevznikaly race conditions a podobne kolize)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Multiprocessing — založil neilo

Inštalácia VS Studia — založil bbeni

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý