Předáváte string vždy referencí? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Předáváte string vždy referencí? – .NET – Fórum – Programujte.comPředáváte string vždy referencí? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
8. 4. 2014   #1
-
0
-

Nejsem si jistý zda u string pokud je jako (pouze vstupní - tj. nepotřebuji ho modifikovat) parametr funkce bez uvedení ref, dochází při kopírování parametru k překopírování včetně celého obsahu nebo se pouze kopíruje odkaz (což je efektivnější varianta)....

Co používáte v praxi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Reklama
Reklama
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
8. 4. 2014   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Pokud jde o C#, tak při předávání hodnotou se kopíruje pouze odkaz, takže není důvod string předávat referencí (pozor ale na fakt, že stringy jsou neměnné (immutable), takže změna řetězce předaného hodnotou, se neprojeví v původním řetězci).

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.180.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
9. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 LukoSS
Nojo, ale uvnitř té funkce typu fce(string s) může ta funkce s parametr (tj. obsah textu) měnit aniž by byl dotčen ten string předaný při volání, to znamená že se musí vytvořit někde jeho kopie, možná ne při předávání parametru ale někde ve funkci, tj. cítím v tom nějaký overhead navíc (zejména když obsahuje dlouhý text) oproti předání jako "ref string", kdy jsou data (tj. znaky v textu) v paměti jen jednou...

Možná se na to dívám s "profesionální deformací", dělám převážně v C/C++, takže budu rád za podrobnější vysvětlení co se děje pod kapotou:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
p3can
~ Anonymní uživatel
312 příspěvků
9. 4. 2014   #4
-
0
-

v c# sou 2 zakladni typy. Prvni je hodnotovy to sou int,double,float a structury. ty si vzdy predavaji hodnotou a to vsude. pak jsou zde referencni typy a ty si vzdy predavaji referenci. Jedinou vyjimkou je string, ktery je implementovany jako immutable, coz znamena ze po vytvoreni stringu neni mozne zmenit jeho hodnotu v ramci puvodni reference. V pripade jakekoli zmeny je vytvorena vzdy nova reference/novy string.

Interne to pod kapotou funguje tak ze v pozadi je tabulka, ktera obsahuje seznam vsech stringu vytvorenych v ramci procesu a vzdy kdyz vytvaris string tak se runtime podiva do teto tabulky a pokud v nem najde jiz stejny string vraci referenci na tento stejny string.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.213.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
9. 4. 2014   #5
-
0
-

Už tu padlo, že String je immutable, takže jeho obsah měnit nemůžeš.

Můžeš měnit tu proměnnou (která na něj odkazuje), což není totéž a jestli se to v případě parametru projeví i venku je dáno právě tím ref. Tedy v C++ něco jako "const string *" vs. "const string * &" (jestli jsem to nedomotal).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 277 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý