Position: absolut; <center> – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Position: absolut; <center> – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comPosition: absolut; <center> – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

kolapa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 4. 2014   #1
-
0
-

 Mam soubor css a potrebuji div tmavsi dostat do prostred stranky. widht je promenliva takze ztoho vychazet nemuzu a position: absolute; je nutna. Poradte nejaky zpusob jak to dostat doprostred.

Nebo nejak obejit position: absolute;  kdyz budu mit nejaky obsah v "tmavsi p" aby se dynamicky menilo orezani dle padding.

body {
    background: #000  url("background.jpg") repeat-x 50%;
    background-attachment: fixed;
    background-size: cover;
    font-family: arial;
    font-weight: bold;
}

#tmavsi {
    background-image: url("tmavsi.png");
    color: white;
    overflow: auto;
    position: absolute;
    left: -50px;	
}
#tmavsi p {
    padding: 5px 20px 5px 20px;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.224.68.–
Mixxy0
Newbie
10. 4. 2014   #2
-
0
-

Uprav #tmavsi tak, aby neobsahoval parameter "position" a "left", ale mel misto nej parameter margin: 0px auto; tohle ti zpusobi zarovnani na stred stranky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Dřív jsem býval namyšlený, ale teďka už nemám chybu!
kolapa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 Mixxy
 Tohle nic neresi:

body {
    background: #000  url("background.jpg") repeat-x 50%;
    background-attachment: fixed;
    background-size: cover;
    font-family: arial;
    font-weight: bold;
}

#tmavsi {
    background-image: url("tmavsi.png");
    color: white;
    overflow: auto;
    margin: 0px auto;	
}
#tmavsi p {
    padding: 5px 20px 5px 20px;
}

<div id="tmavsi"></div> mam roztazeny na cely radek. Potrebuji ho dat doprostred a zakratit na velikost danou dle obsahu v <p>Ruzne dlouhy text.</p>

To zakracovani mi automaticky delal position: absolut; jak ale ctu tak nejde napozicovat doprostred stranky.

Takze potrebuji zpusob jak to obejit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.224.68.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 4. 2014   #4
-
0
-

http://www.jakpsatweb.cz/centrovani-stranky.html
ve FF funguje margin, ve starsich IE text-align

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
kolapa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 4. 2014   #5
-
0
-

#4 peter
kdyz nenastavim "width" na nejakou hodnotu, tak je div  roztazeny na cele strance.... Tudis nemuze fugovat margin... Vychazej z mojeho kodu width nemuzu nastavovat! text vnem se meni na ruzne velikosti v nejakem rozmezi, ale to uz bych si omezil sam. Potrebuji nejak vypocitavat width v zavislsti na tom textu, abych ho mohl orezat. V divu je nahran obrazek, takze asi tak.  Nebo position: absolute, ktery tohle prave zvlada... Jen ho potrebuji vycentrovat presne na stred.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.224.68.–
kolapa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 4. 2014   #6
-
0
-

Prinejhorsim to budu muset dat do table... Nezna nekdo vlatnosti tabulky, ktery tohle prave dela, abych si mohl takto nastavit i div?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.224.68.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Center — založil

Background center? — založil darkerboy

Plugin do XBMC media center — založil Vasil

Position fixed — založil BigBear

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý