PHP/AJAX/jQuery – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP/AJAX/jQuery – PHP – Fórum – Programujte.comPHP/AJAX/jQuery – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Matthew
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
11. 4. 2014   #1
-
0
-

 Ahoj,

Chci se zeptat ohledně problému s refreshem stránek nebo jak to nazvat. Uvedu příklad: Mám stránku napsanou v php, když příjdu na stránku mužu vložit do kategorie příspěvek. Po vložení příspěvku se nezobrazuje pokud nestisknu klávesu F5, už jsem se dočetl že se to řeší AJAXEM. Ale stále na to nemužu přijít, můžete mi někdo poradit? Třeba zda jestli se to dá obejít aby prohlížeč nekešoval nebo tak. Nemám moc velké zkušenosti tak bych rád kdyby někdo poradil a popsal to tzn. jako pro debila. Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.58.–
Hajrus0
Newbie
12. 4. 2014   #2
-
0
-

Způsobů je hodně, ale asi nejlepší je jak jsi napsal AJAX. Zjednodušeně řešeno, jedná se o techniku, při které s pomocí JavaScriptu a XML aktualizuješ jenom část stránky.

Dalo by se to udělat nějak takto:

1. Pomocí funkce v JS:

<script>
function loadXMLDoc()
{
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.open("GET","ZPRAVCOVANI.PHP",false);
xmlhttp.send();
document.getElementById("ID DIVU, VE KTERÉM SE BUDOU ZOBRAZOVAT Příspěvky").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
</script>

Předpokládám, že příspěvky jsou zapsány v nějakem souboru.

2. Budeš potřebovat PHP soubor s funkcí file_get_contents("soubor_s_prispevky.txt") - přečte osah souboru

ZPRAVCOVANI.PHP

<?php

$text = file_get_contents("soubor_s_prispevky.txt");

echo text;

?>

Tímto docílíš toho, aby se ti to načetlo bez "načítání"

Doporučuji ti přečíst si http://www.w3schools.com/…/default.ASP

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.159.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
14. 4. 2014   #3
-
0
-

Kesovani se da nastavit v php header(), viz manual na php.net. Mozna bude fungovat i meta tag v html. A celkem dobre funguje pridani do adresy nahodne cislo, obvykle casove razitko time(), stranka.php?x=7074395.
Ajax slouzi na neco jineho, treba, pokud chces udelat chat, kdy se nacita jen cast stranky a ne cela.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý