Pomoc - Morseho kód – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc - Morseho kód – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc - Morseho kód – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
12. 4. 2014   #1
-
0
-

Zdravim, neviete poradit,preco mi nejde do premennej typu char priradit 1 znak cez prikaz copy?

Vopred dik za radu ;)

Program Morse;
 uses crt;
 var m:array['a'..'z'] of string;
     i:integer;
     text:string;
     x:char;

 procedure morse_sifra;
    Begin
      m['a']:='.-';
      m['b']:='-...';
      m['c']:='-.-.';
      m['d']:='-..';
      m['e']:='.';
      m['f']:='..-.';
      m['g']:='--.';
      m['h']:='....';
      m['i']:='..';
      m['j']:='.---';
      m['k']:='-.-';
      m['l']:='.-..';
      m['m']:='--';
      m['n']:='-.';
      m['o']:='---';
      m['p']:='.--.';
      m['q']:='--.-';
      m['r']:='.-.';
      m['s']:='...';
      m['t']:='-';
      m['u']:='..-';
      m['v']:='...-';
      m['w']:='.--';
      m['x']:='-..-';
      m['y']:='-.--';
      m['z']:='--..';
    End;

 Begin
   morse_sifra;
   writeln('Zadaj spravu');
   readln(text);

   for i:=1 to length(text) do
     if copy(text,i,1)<>' ' then begin
                                   x:=copy(text,i,1);
                                   write(m[x]),'/');
                                 end
                            else write('/');
   readln;
 End.
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.245.95.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
12. 4. 2014   #2
-
0
-

nebude to tim, ze to vraci retezec?

proc vubec pouzivas copy kdyz muzes pouzit obycejnej index pole?  x = text[i]

+ text je taky datovy typ.. tak aby se to potom nepletlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
12. 4. 2014   #3
-
0
-

#1 Peter
 

    for i:=1 to length(text) do
     if text[i]<>' '
	then write(m[text[i]],'/')
	else write('/');


A je to...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
12. 4. 2014   #4
-
0
-

#3 JoDiK

.-//.---/.//-/---/
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Kod z pascalu do c — založil Emil

Zdrojový kód — založil Tomáš

Nefunkcni kod ? help — založil uGo

Plovoucí kód — založil Ondrej Karas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý