Viacero časovačov – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Viacero časovačov – Java – Fórum – Programujte.comViacero časovačov – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
15. 4. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, 

chcel by som sa Vás spýtať, akým spôsobom možno obsluhovať akcie viacerými časovačmi.

Jedná sa mi o to, že na začiatku si definujem časovač:

casovac = new Timer (500,this);

Na konci mám:

 public void actionPerformed(ActionEvent e) {
// akcie ktoré sa vykonajú pri každom tiku časovača
}

pokiaľ by som chcel robiť viacero akcií zároveň a teda použiť ďalších xy časovačov s rôznymi časmi, ako by som vytvoril "vykonanie po tiku" pre každý jeden z nich?

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.244.–
Reklama
Reklama
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
15. 4. 2014   #2
-
0
-

Z toho eventu poznáš odkud jde :

casovac1 = new Timer (500,this);
casovac2 = new Timer (200,this);

public void actionPerformed(ActionEvent e) {
	Timer casovac = (Timer)e.getSource();
	if (casovac == casovac1) /* 1 */;
	else if (casovac == casovac2) /* 2 */;
}

Nebo třeba pro každý časovač použít jiný listener (pokud se akce podobají, nebo jsou složitější, tak místo psaní několika anonymních listenerů samozřejmě raději udělat jednu třídu s nějakými parametry) :

ActionListener al1 = new ActionListener() {
	public void actionPerformed(ActionEvent actionEvent) {
		/* 1 */
	}
};

ActionListener al2 = new ActionListener() {
	public void actionPerformed(ActionEvent actionEvent) {
		/* 2 */
	}
};

casovac1 = new Timer(500, al1);
casovac2 = new Timer(200, al2);

Podle toho, na co to chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
15. 4. 2014   #3
-
0
-

#2 z

Ďakujem veľmi pekne, vyskúšam a ak by som si nevedel rady, skúsim opäť napísať.#2 z

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.244.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Viacero submitov — založil iyo

Pygame - viacero plôch. — založil Task1337

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý