Float-right způsobí "margin"? – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Float-right způsobí "margin"? – CSS – Fórum – Programujte.comFloat-right způsobí "margin"? – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
20. 4. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

když  <div> nastavím následující styl

.panel_vpravo
{
    background:#808080;
    margin-top:0px;
    padding-top:0px;
    padding-bottom:0px;
    padding-left: 0px;
    padding-right:0px;
    float:right;
    width:200px;
    line-height:100%;
}

tak text v <p> má nad sebou a pod sebou jakoby další prázdný řádek, resp. mezeru od horního i dolního okraje panelu. Pokud zruším float:right, jsou ty <p> těsně u horního okraje...

Netušíte někdo proč float:right přidá tu mezeru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2547 příspěvků
22. 4. 2014   #2
-
0
-

:) Mas ukazku? Nemas. Mas funkcni kod, ktery staci ctrl+c/v ulozit a spustit? Nemas. Rekl jsi ve kterych prohlizecich, verzich ti to dela? Ne. Tak, co sim te chces? Vsadim se, ze 90% sikovnejsich lidi, kteri pouziji tve kousicky kodu a doplni o vlastni, aby meli funkcni ukazku to napisi dobre a bude jim to spravne fungovat. Ta cast, kterou jsi neuvedl tudiz muze byt podstatna.
P je element, ktery ma nastaveny margin. Pokud mu ho nevynulujes nema duvod o nej prijit.
Pokud neco floatujes, pak si to predstavuji tak, ze nadrazeny element premeni v uzavreny blok a od jeho okraju bude odpocitavat margin. Pokud se to skutecne takhle chova, dela to kvuli obrazkum plovoucich vedle textu.
Ale v ruznych prohlizecich se to muze chovat jinak. Bezne se margin elementu, ktery neni uzavren do elementu s rameckem (border) snazi pretekat a splyvat s marginem nadrazenych elementu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Problém s margin — založil JeanBabtisteGrenouille

Iphon - margin: 0 auto; — založil Jaratyp

2 divy inline-block extra margin-top — založil Codemaster

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý