Razeni pole ktere v sobe ma dalsi pole podle hodnoty indexu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Razeni pole  ktere v sobe ma dalsi pole podle hodnoty indexu – PHP – Fórum – Programujte.comRazeni pole ktere v sobe ma dalsi pole podle hodnoty indexu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
david
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
24. 4. 2014   #1
-
0
-

Mam pole a kazdy jeho index obsahuje dalsi pole.

Jak mohu seradit prvky v poli  podle   hodnoty  klice 'poradi'  aby se mi vsak zachovala cela ta struktura?

HlavniPole[0] = Array ( [jmeno] => jan [prijmeni] => novak ['poradi'] => 28 )
HlavniPole[1] = Array ( [jmeno] => jana [prijmeni] => novakova ['poradi'] => 2 )
HlavniPole[2] = Array ( [jmeno] => jfk [prijmeni] => xxx ['poradi'] => 33 )

z toho bych chtel mit tohle

HlavniPole[0] = Array ( [jmeno] => jana [prijmeni] => novakova ['poradi'] => 2 )

HlavniPole[1] = Array ( [jmeno] => jan [prijmeni] => novak ['poradi'] => 28 )
HlavniPole[2] = Array ( [jmeno] => jfk [prijmeni] => xxx ['poradi'] => 33 )

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.130.227.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
24. 4. 2014   #2
-
0
-

#1 david
Nejjednodušší by bylo to nahrát do databáze a seřadit to v ní. V PHP to sice jde také, ale je to dost nepohodlné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
david
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
24. 4. 2014   #3
-
0
-

jo diky za radu, seradil jsem to v databazi.

Ale kdyz jsem se to snazil radit pres usort

[code]


$hlavniPole= usort($hlavniPole,

function ($a,$b)

{

if($a['poradi'] == $b['poradi'])

return 0;


return ($a['poradi']<$b['poradi']) ? -1 : 1;

[/code]

Tak mi to z toho pole udela jen nejake cisla :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 96.47.226.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
24. 4. 2014   #4
-
0
-

Kdyz neco chces, je nutne dat kod, ktery se da spustit. Pokud nekdo ten kod napise cely znovu nebo neco doplni, je sance, ze jemu pojede a tobe ne. Pak napise, ze nevi, v cem je problem, ze jemu to jede. Coz je presne muj pripad. Funkcni kod bych vubec nemusel mit nutkani ti sem zkopirovat, ale udelam vyjimku.

Ten priklad mas urcite podle dokumentace? Ne? Zkousel jsi priklad v dokumentaci jako prvni?
(http://cz2.php.net/usort --- Example #2 usort() example using multi-dimensional array )
Mimochodem, hnedka jako prvni se doctes, ze

Description

bool usort ( array &$array , callable $value_compare_func )

-- vysledek usortu je boolean, cili true/false, 1/0. Pokud to priradis do promenne $hlavniPole, pak var_dump($hlavniPole); vypise boolean true, print_r($hlavniPole); vypise 1, echo $hlavniPole; vypise 1.

<?php
$HlavniPole = array();
$HlavniPole[0] = Array ( 'jmeno' => 'jan', 'prijmeni' => 'novak', 'poradi' => 28 );
$HlavniPole[1] = Array ( 'jmeno' => 'jana', 'prijmeni' => 'novakova', 'poradi' => 2 );
$HlavniPole[2] = Array ( 'jmeno' => 'jfk', 'prijmeni' => 'xxx', 'poradi' => 33 );

function cmp($a,$b)
{
if ($a['poradi'] == $b['poradi'])
	{return 0;}
return $a['poradi']<$b['poradi'] ? -1 : 1;
}


echo '<pre>'; print_r($HlavniPole); echo '</pre>';
usort($HlavniPole,'cmp');
echo '<pre>'; print_r($HlavniPole); echo '</pre>';
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
david
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
24. 4. 2014   #5
-
0
-

moc se omlouvam za nepozornost, myslel jsem si ze usort vraci nove pole. Priste budu vic cist.

Dekuji vsem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.175.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Výpis indexů pole — založil K4BlOs

Razeni pole bubble sortem — založil Hadrovej

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý