Reprezntace množin – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Reprezntace množin – C / C++ – Fórum – Programujte.comReprezntace množin – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

miklel0
Duch
25. 4. 2014   #1
-
0
-

Prosím pomoc nevím jak na to
Napište funkce pro práci s množinami. Pro reprezentaci množin použijte vhodný odvozený 
datový typ mnozina definovaný pomocí typedef (pole, struktura, ...). 
Pro takto definované množiny napište funkce: 
int vloz_prvek(mnozina M,int i) – Tato funkce vloží prvek i do množiny M. 
int odeber_prvek(mnozina M,int i) – Tato funkce odeber prvek i z množiny 
M. 
mnozina prunik(mnozina A, mnozina B) – Tato funkce vrátí průnik množin A 
a B. 
mnozina sjednoceni(mnozina A, mnozina B) – Tato funkce vrátí sjednocení 
množin A a B. 
mnozina rozdil(mnozina A, mnozina B) – Tato funkce vrátí rozdíl množin A a 
B. 
 
Dále vytvořte funkci: 
 
mnozina spocitej(char* r, ...); 
 
která vrátí množinu, jež vznikne aplikací operací, které jsou zadány v řetězci r na množiny, 
které jsou zadány jako proměnný počet parametrů této funkce. V řetězci r se mohou 
vyskytovat tyto znaky: 
 p – pro průnik dvou množin 
 s – pro sjednocení dvou množin 
 r – pro rozdíl dvou množin. 
Příklad funkce main: 
main() 

 mnozina A, B, C; 
 
 A=vytvoreni(); 
 vloz_prvek(&A,5); 
 vloz_prvek(&A,12); 
 vloz_prvek(&A,8); 
 vloz_prvek(&A,7); 
 vloz_prvek(&A,14); 
 vloz_prvek(&A,20); 
 
 printf("Mnozina A: \n"); 
 vypis(A); 
 
 if(odeber_prvek(&A,20)==2) printf("Prvek neni v mnozine.\n"); 
 printf("Mnozina A po odebrani prvku 20: \n"); 

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
miklel0
Duch
25. 4. 2014   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Rozidel mnozin — založil sejnt

Operace množin — založil kareln

Průnik dvou množin — založil vasek230

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý