Zachovani hodnoty ve formulari u select po odeslani – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zachovani hodnoty ve formulari u select po odeslani – PHP – Fórum – Programujte.comZachovani hodnoty ve formulari u select po odeslani – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
josef
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
27. 4. 2014   #1
-
0
-

dobry den, prosim o radu, jak na strance, kde mam ve formulari select zachovat vybrane hodnoty po odeslani. standardne po odeslani dat se hodnoty vrati. potreboval bych, aby zustalo posledni zvolene. sem trochu lama, tak poprosim o vhodny popis, jak se tento problem da vyresit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Reklama
Reklama
Markaos0
Návštěvník
27. 4. 2014   #2
-
0
-

Asi hledáš něco takového:

<form method="GET" id="formular">
<select id="vyber" name="vyber">
	<option value="v1" <?php echo @$_GET['vyber'] == "v1" ? "selected" : ""; ?>>Volba 1</option>
	<option value="v2" <?php echo @$_GET['vyber'] == "v2" ? "selected" : ""; ?>>Volba 2</option>
</select>
<input type="submit" value='Odeslat'>
</form>
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
ONEbit0
Duch
28. 4. 2014   #3
-
0
-

#1 josef

Tohoto můžete dosáhnout například předáním odeslaných hodnot přes parametr v adrese (GET), nebo z odeslaného formuláře (POST). V případě, že Vám formulář zpracovává stejná stránka, která zobrazuje i formulář bude nejlepší využít http metodu POST.

V tomto případě si pomocí PHP ověříte, zda je formulářem odeslaná hodnota pro daný prvek a jeho konkrétní možnost a pokud ano, tak si tuto možnost označíte jako vybranou.

Například to může vypadat takto:

<select name="auta">
<option value="skoda" <?php if(isset($_POST['auta']) && $_POST['auta']=='skoda' ){ selected="selected"; } ?> >Škoda</option>
<option value="audi" <?php if(isset($_POST[´auta´]) && $_POST['auta']=='audi' ) { selected="selected"; } ?> >Audi</option>
<option value="bmw" <?php if(isset($_POST[´auta´]) && $_POST['auta']=='bmw' ) { selected="selected"; } ?> >BMW</option>
</select> 

Pokud Vám formulář zpracovává jiná stránka, než ho zobrazuje, tak při přesměrování si vytvořte adresu ve formátu:
Adresa.cz/formular.php?var1=value1&var2=value2
Kde místo var1, var2,… budete mít názvy položek formuláře (v mém případě „auta“) a value bude hodnota, která byla vybrána. Poté pouze nahradíte $_POST z minulého příkladu za $_GET.

Doufáme, že Vám tato odpověď pomohla.
Hezký den přeje webhosting ONEbit.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý