Počet čtenářů (odebírajících) RSS – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počet čtenářů (odebírajících) RSS – PHP – Fórum – Programujte.comPočet čtenářů (odebírajících) RSS – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Kamil
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
1. 5. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, lze nějak vytvořit pomocí php vlastní script pro zjištění a následně výpis počtu čtenářů (odebírajících) RSS kanál na mých stránkách?

Zatím jsem spíše našel návody pro generování z již sestavených kodu, viz Google feedburner apod.

Mě však postačí počet, nemusím mít podrobnější statistiky.

Děkuji případně za pomoc, na co vše se zaměřit při psaní php kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 5. 2014   #2
-
0
-

pokud rss vytvaris online, tak pomoci php muzes zjistit ip a pak je tu uz klasicke php pocitadlo. Pokud je to rss vygenerovane treba jen pri kazde zmene do souboru, tak se to da vycist z apache (php) logu, kdo si tu stranku prohlizel, a pak je to pet klasicke pocitadlo podle php logu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:1cc0:5e...–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
15. 10. 2014   #3
-
0
-

Taky řeším tuto možnost, bylo by možné poprosit trošku o rozepsání postupu?

RSS mám vytvořeno pomocí php v souboru rss.php do kterého se generují data z databáze, pokud jsou přidány nové záznamy.

Postačí pouze zobrazovat, kolik uživatelů jej aktuálně odebírá, jestli je to tedy reálné.

Inspiroval jsem se na stránkách tutoriarts.cz - i když tady je to tuším součástí nějakého redakčního systému. Tak jestli to lze nějak zjednodušit pomocí php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
15. 10. 2014   #4
-
0
-

Generovat rss na kazde pozadani uzivatele pomoci php je prave zbytecna zatez. Staci pri zmene vygenerovat xml a na nej uzivatele odkazat.
Jenze z hlediska pocitadla zas potrebujes bud php a nebo si prohlednout logy na serveru. Php kody pro pocitadla najdes snadno googlem. https://www.google.cz/search?… . Nektere pocitaji pocet zobrazeni stranky, jine vyhodnocuji treba IP adresu
http://www.tvorba-webu.cz/…_navstev.php
http://www.jakdelatweby.cz/…ocitadlo.php
http://www.php.jonweb.cz/…y/pocitadlo/
Na zjisteni ip muzes pouzit treba tento kod (nevim, jak to zareaguje ale na ipv6)

function getIP()
{
$ip1 = getenv('REMOTE_ADDR');		//proxy
$ip2 = getenv('HTTP_X_FORWARDED_FOR');	//behind proxy
$ip  = ($ip2!='' && ip2long($ip2)!=-1) ? ip2long($ip2) : $ip1;
$ip  = substr($ip,0,15);
return $ip;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:ec68:8d...–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
15. 10. 2014   #5
-
0
-

jenže to myslím bude jakoby počítat zobrazení té stránky s RSS kanálem a bude to automaticky brát v úvahu, že uživatel je odebírající, ne?

Co když si to jednou zobrazí a podruhé už nepůjde na ten odkaz?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
16. 10. 2014   #6
-
0
-

Odkaz na RSS mas nekde na strance. Pokud clovek chce RSS odebirat, tak si pusti treba thunderbird (TB) a prida si tam tve RSS mezi kanaly. TB si pak ten odkaz bude sam spoustet. IP adresa uzivatele pres web a pres TB bude stejna. Pokud TB ukonci, tak si nebude nic od tebe stahovat. Pokud jej zas spusti, RSS kanal mu tam zustane a znova si to zacne prohlizet tve stranky.
Kdyz mas v TB mail, tak si take pravidelne kontroluje nove prichozi postu.

Nechapu tedy, co myslis. Co tedy povazujes za odebirani rss a co uz ne? To rss muze byt staticke xml a nebo xml ziskane treba pres echo v php, cili ten odkaz muze byt rss.php?a=slozka, slozka/rss.xml. Nebo nejaky jiny zpusob generovani...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:48b0:f8...–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
17. 10. 2014   #7
-
0
-

Aha, pochopil jsem tedy správně, že Tebou popisovaný možný způsob počet odebírajících bude něco jako on-line počet uživatelů na stránkách.

Tedy, pokud si jej spustí, třeba ten TB, tak se stane 1 odebírajícím, pokud jej vypne, tak hodnota počet odebírajících bude 0?

Pochopil jsem to takhle správně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8388:3b76:edea:...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 10. 2014   #8
-
0
-

Pocitadlo na strance se nuluje, kdyz stranku zavres? Ja mel pocit, ze jenom narusta s kazdym navstevnikem. Proto je dobre to hlidat pomoci ip, aby tam toho nenaskakalo vic jen proto, ze si to thunderbird otevira treba co 5s.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:7d67:a0...–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
17. 10. 2014   #9
-
0
-

Já jsem to zatím nerealizoval, snažím se získat potřebné informace a postup, zdali to budu umět naprogramovat.

Takhle mi to tedy příjde, že pokud kliknu na odkaz, počítadlo připočte 1 jako odběratele, ale co když následně tento kanál odeberu? Počítadlo bude stále ukazovat počet 1, nebo tomu tak není? Počítadlo bude v tomto případě zase 0?

Budu rád za objasnění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.78.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

RSS — založil Jakub

RSS — založil Bengo

RSS — založil Bengo

Rss — založil lolik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý