číslování řádků – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

číslování řádků – Pascal – Fórum – Programujte.comčíslování řádků – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

danny040
Duch
2. 5. 2014   #1
-
0
-

Zdravím,

úkol zní, že mám očíslovat řádky souboru. Číslování funguje, ale nevypíše to poslední znak na konci souboru např. řádek 250 má mít end. , ale vypíše se mi pouze end Tak se chci zeptat, jestli někdo neví, v čem je problém.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.20.–
danny040
Duch
2. 5. 2014   #2
-
0
-

   

var
 input:text;
 output1:text;
 c:char;
 lineCounter: Integer;
 soubor:string;

begin
 write('Zadejte jmeno souboru: ');
 readln(soubor);
 assign (input, soubor);
 reset (input);
 assign (output1,'vystup.txt');
 rewrite (output1);

 lineCounter := 1;
 write (output1,lineCounter);
 inc(lineCounter);
 while not eof (input) do
    begin
     if(c = #10) then
     begin
     write (output1,#10);
      write (output1, lineCounter,' ');
      inc (lineCounter);
     end;
     write (output1, c);
     read (input, c);
  end;
  close (input);
  close (output1);
readln;
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.20.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
4. 5. 2014   #3
-
0
-

#2 danny04
V Delphi už zrušili ladění (debugging)?  Chybí ti poslední písmenko? Jestli nevíme proč? Víme...

Představ si to takto: v pytlíku jsou na kostkách písmenka, ty sáhneš do pytlíku a chytneš jednu kostku a uzavřeš ji v dlani (read(input)). Když chceš zjistit jaké je na kostce písmenko, otevřeš dlaň a podíváš se (write(output)). Zkus si teď ten tvůj program prozkoumat tak, že místo read(input) si říkej sahám do pytliku a místo write(output) otvírám dlaň a koukám na písmenko... Jak to dopadne s poslední kostkou? Podíváš se na ni nebo ne?

Už je ti to jasný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Kit+15
Guru
4. 5. 2014   #4
-
0
-

#2 danny04
read() nemá být na konci, ale na začátku cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Číslování řádků — založil Forrest

Číslování pomocí smyčky — založil Tondavejtaha

Prepisovani radku v C — založil S.Salomon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý