Zvýšení hodnoty v databázi o 1 – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zvýšení hodnoty v databázi o 1 – Java – Fórum – Programujte.comZvýšení hodnoty v databázi o 1 – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
libor
~ Anonymní uživatel
90 příspěvků
3. 5. 2014   #1
-
0
-

Mám metodu, jejíž účelem je poznat zda je již položka v objednávce, nebo ne. Pokud už položka existuje zvedne se počet kusů o 1. Pokud neexistuje přidá položku do seznamu objednávek. Mám problém s zvýšením čísla o  1. Nenapadá mě žádné rozumné řešení na místo otazníků.

	public void AddItemToOrders(int guestID, int itemID){
		SQLiteDatabase database = this.getWritableDatabase();
		String selectQuery = "SELECT * FROM "+ORDERS_TABLE+" WHERE "+GUEST_ID+"='"+ guestID +"'"+" AND "+ITEM_ID+"='"+ itemID +"'";
		
		Cursor cursor = database.rawQuery(selectQuery, null);
		
		if (cursor.moveToFirst()) {		//pokud záznam existuje přičte k ITEM_COUNT +1
		   //????????
		} else {		//pokud neexistuje vytvoří položku
			ContentValues values = new ContentValues();
			
			values.put(GUEST_ID, guestID);
			values.put(ITEM_ID, itemID);
			values.put(ITEM_COUNT, 1);
			
			database.insert(ORDERS_TABLE, null, values);
			database.close();
		}
		
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Reklama
Reklama
libor
~ Anonymní uživatel
90 příspěvků
3. 5. 2014   #2
-
0
-

Našel jsem řešení kód místo otazníku:

String Query="UPDATE "+ORDERS_TABLE+" SET "+ITEM_COUNT+"="+ITEM_COUNT+"+1"+" WHERE "+GUEST_ID+"='"+ guestID +"'"+" AND "+ITEM_ID+"='"+ itemID +"'";
			database.execSQL(Query);
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

C# a připojení k databázi — založil whysper

Formulář s databází — založil Pepi

Zahrnování do databází — založil Hanulík

Seznamy v databázi — založil VelkyBubak

Pripojeni k databazi — založil plantaznik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý