SharpGL - znáte stručný tutoriál? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SharpGL - znáte stručný tutoriál? – .NET – Fórum – Programujte.comSharpGL - znáte stručný tutoriál? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
6. 5. 2014   #1
-
0
-

Hledám stručný tutoriál na SharpGL (angličtina nebo čeština s příklady nejlépe pro C#), nevíte o nějakém?

Chci si vyzkoušet kreslení grafiky pomocí SharpGL. Stačí mi umět namalovat 2D obrazec, třeba trojúhelník. Mám na WinForms formuláři prvek OpenGLControl, ale nevím, jak do něj kreslit. Procházel jsem nějaké tutoriály, ale všechny hned zabředávají do 3D grafiky a shaderů a nevím čeho ještě, a přitom ten úplný začátek přeskakují. Hledám něco, kde by bylo vysvětleno, jak správně inicializovat plochu pro kreslení a pak do ní něco (stačí dvourozměrně) nakreslit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Kowalsky950
Stálý člen
6. 5. 2014   #2
-
0
-

#1 RomanZ
Nejsem si úplně jistý ale nestačil by ti klasicky DirectX? On SharpDX je jen tenká vrstva nad Directem, až bych řekl že je to spíše DirectX s výhodou GC.

Popřípadě jsem ještě někde našel informace o tom že by šlo použít XNA (s MonoGame si nejsem jistý). Zkus se porozhlédnout po tom ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
7. 5. 2014   #3
-
0
-

Stejně tak SharpGL je jen tenká vrstva nad OpenGL. Takže prakticky každý tutorial na OpenGL je použitelný. Mimo to SharpGL obsahuje dokumentaci i příklady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
RomanZ
~ Anonymní uživatel
272 příspěvků
7. 5. 2014   #4
-
0
-

Oběma děkuji. DirectX ani na něm založené knihovny nechci použít, protože potřebuju, aby můj program fungoval ve virtuálce (VirtualBox) a DirectX podpora tam není dobrá. Ono to sice trochu funguje, ale blbě. Třeba ten diagnostický nástroj, co se používá k ověření správné funkce, normálně na fyzickém počítači kreslí otexturovanou rotující kostku, ale ve virtuálním stroji ve VirtualBoxu ta kostka je a svižně se točí, jenže chybí na ní textury. Proto si chci vyzkoušet, jesti funguje aspoň OpenGL.

SharpGL dokumentace je úplně naprd, chybí tam naprosto základní věci. Já jsem tam třeba nenašel ani takovou samozřejmost, pro jakou verzi .NETu jsou ty jejich knihovny určeny a jediným řešením bylo si to napřed celé naslepo stáhnout a zkusit referencovat v různých verzích Visual Studia. Proto se pídím po tom, jestli třeba nějaký fanoušek z komunity nenapsal něco kvalitnějšího, když autoři samotní jsou lajdáci nebo nemají čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Znate, zhodnotite? — založil darkerboy

Znate, zhodnotite? — založil darkerboy

Znáte řádkové utility bez GUI? — založil Dominik Chlup

Tutorial — založil Tomáš

Tutorial C++ — založil jiricastka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý