Matlab guide – Matematika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Matlab guide – Matematika – Fórum – Programujte.comMatlab guide – Matematika – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vojta
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
23. 1. 2007   #1
-
0
-

Ahoj sna6im se nejak samoukovskz naucit delat v matlabu, tvorbu funkc9, m-file; atd u6 jsem mysl9m trochu pochopil, ale potrebuju k programu vytvorit GUI, Takze co bych potreboval poradit:
mam m-function a vnem posloupnost prikazu, mam grafickou cast gui (natahany ikonky) a prislusny m-file, ktery ty me ikonky prepsal do jazyka matlabu. A ted potrebuju vedet kam mam asi do properties, nebo do toho m-fileu napsat ze si to ma vzit to cislo ktere tam uzivatel napsal, pouzit ho jako vstup pro m-function a pak pro druhe okenko, aby tam vlozil vysledek m-function? A to vse po zmacknuti tlacitka OK. (sem to trochu zjednodusil, ale princip si uz zvladnu rozsirit na muj problem. snad)
Krom toho jak udelam ze dvou radiobutton aby svitilo vzdy jen jedno?

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Matěj Pácha0
Super člen
23. 1. 2007   #2
-
0
-

To Vojta: Sice se tím nezabývám, ale když si dám vytvořit nové GUI, vyberu si template (výpočet hmotnosti), kde jsou dvě textová pole pro zadání hodnot, dva Radiobuttony a dvě tlačítka. S vytvořením GUI se vytvoří stejnojmenný m-file, kde je všechno vidět. Ne že bych všemu rozumněl, ale důležité je asi nazvat pole vyplněním vlastnosti "tag" a pod tímto názvem by se mělo dát všechno najít.
S tím Radiobuttonem nevím, protože jsem vložil svůj (tj. třetí) a byl aktivní vždy jeden, tak jak má.
Ten příklad je okomentovaný, chce to jen angličtinu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Vojta
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
24. 1. 2007   #3
-
0
-

To paashi:Dik, k tomu sem se docela dostal, jen sem nezjistil co vsechno je jen konkretni nazev, který k tomu prihodil autor te sablony a co je prikaz s pevnou syntaxi. (priznavam, ze tady mi chybi trochu zaklady v matlabu - precijenom samouk liny cist velke manualy-tzn. vse je pokus-omyl).
Jsou tam nejake handles a u nastaveni tech jsem tak nejak skoncil. A radio-button: když tam přihodim treti, tak se mi prihodi, ale uz sem nevymyslel, co zrusit aby kdyz tam prihodim dalsi dva, aby byli na prvnich dvou nezavisle a tvorili dalsi vyberovy par. A totez, pokud pouziju vlastni cisty gui, tak pri zarazeni nekolika radiobuttonu se mi je nepodarilo spojit. Prohlizel sem Properties i cely m-file a nejak sem nenasel rozdil. Ale dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vojta
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
31. 5. 2007   #4
-
0
-

tak dalsi dotazek:-) Kdyz mam klasicky popumenu a chic z toho ziskat to na cem to prave je tak zjistim dle nejakyho z tech prikladu se to dela (celkem logicky) takto

val=get(handles.popup1,'value');

dev=get(handles.popup1,'string');
handles.popup1=dev(val)

a mam to pro pouziti jinde.
Ale nejde mi to pouzit kdyz mam dve popupmenu a v zavislosti na vyberu v tom prvnim se mi nabidnou moznosti v tom druhym.
tam sem hodil podminku pres switch, pouyitou ne vyse zminene dev(val) a podle hodnoty jsem dal
set(handles.popup2,'string',[11 12 13 14 ]
, a pro dalsi moznosti totez jen jinou nabidku cisel

jenze kdys pak snazim zjistit na co to uzivatel nastavil, stejnym zpusobem jako nahore definuju dev,val a chci treba
handles.popup2=dev(val)
tak to proste nebere, presneji receno to vzdy hodi 1. To nejspis kvuli tomu ze v properties v guide mam pole string uplne prazdny a nastavuje se az po spusteni programu a nastaveni v popup1.

Mate nekdo tuseni, co s tim?
Me obecne napadlo udelat tech popup2 tolik kolik mam moznosti v popup1, pro kazdy to definovat v properties a ty aktualne nepotrebny v zavislosti na popup1 udelat invisible, ale vubec se mi do toho nechce...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Matlab-Guide — založil Radek

MATLAB 2 — založil breberka

MATLAB — založil Matěj Pácha

Matlab — založil usko1

MATLAB — založil breberka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý