Chyba v Makefile.win – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v Makefile.win – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba v Makefile.win – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

smuffi0
Duch
8. 5. 2014   #1
-
0
-

Zdravím, mám za úkol udělat projekt o útulku.. Když vše dám do main.c (= bude to jen 1 soubor), pak vše jede.. Jenže když to rozdělím do fce.c, fce.h, main.c, struct.c (kde je deklarace struktur), tak pak mi to hází chybu v nějakém souboru Makefile.win (fakt netuším, co to je :D )... 

Tu je ten soubor Makefile.win, který se mi pokaždé otevře - zobrazí to tam chybu: 

# Project: Utulek
# Makefile created by Dev-C++ 5.6.3

CPP      = g++.exe
CC       = gcc.exe
WINDRES  = windres.exe
OBJ      = main.o fce.o struct.o
LINKOBJ  = main.o fce.o struct.o
LIBS     = -L"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/lib" -L"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/x86_64-w64-mingw32/lib" -static-libgcc
INCS     = -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/include" -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/x86_64-w64-mingw32/include" -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.8.1/include"
CXXINCS  = -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/include" -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/x86_64-w64-mingw32/include" -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.8.1/include" -I"C:/Program Files (x86)/Dev-Cpp/MinGW64/lib/gcc/x86_64-w64-mingw32/4.8.1/include/c++"
BIN      = Utulek.exe
CXXFLAGS = $(CXXINCS) 
CFLAGS   = $(INCS) 
RM       = rm.exe -f

.PHONY: all all-before all-after clean clean-custom

all: all-before $(BIN) all-after

clean: clean-custom
	${RM} $(OBJ) $(BIN)

$(BIN): $(OBJ)
	$(CC) $(LINKOBJ) -o $(BIN) $(LIBS)

main.o: main.c
	$(CC) -c main.c -o main.o $(CFLAGS)

fce.o: fce.c
	$(CC) -c fce.c -o fce.o $(CFLAGS)

struct.o: struct.c
	$(CC) -c struct.c -o struct.o $(CFLAGS)

Chyba je prý na řádku č. 25:

	$(CC) $(LINKOBJ) -o $(BIN) $(LIBS)

Prosím o radu, co s tím.. Já to DEVko už přeinstalovávala.. a nejde.. :D Spolužákovi to zase jde v Turbo C++..(to ale instalovat nechci).. 

BTW: rady jako že to mám nechat v tom 1 souboru, ty my nepomůžou, protože máme zadané, že to má být v projektu.. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.173.–
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
9. 5. 2014   #2
-
0
-

Zkus sem dát znění chyby. Nebo to píše jen, že je chyba na řádce 25?

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.62.236.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
smuffi0
Duch
9. 5. 2014   #3
-
0
-

C:\Users\Lucie\Documents\DEVcpp\collect2.exe          [Error] Id returned 1 exit status

řádek 25: C:\Users\Lucie\Documents\DEVcpp\Makefile.win          recipe for target 'Utulek.exe' failed

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.173.–
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
9. 5. 2014   #4
-
0
-

Chybu hlásí linker, takže bych tipoval, že mu bude něco chybět :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 176.102.79.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
smuffi0
Duch
9. 5. 2014   #5
-
0
-


Teď nechápu, jaké řádky myslíš :D Jestli ten soubor Makefile.win - tak to nevím, to se mi vždy zobrazí při kompilaci.. (a jsme fakt výběrová škola, na které nám řeknou udělej to a to, a nemusím vědět nic kolem) .. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.173.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
11. 5. 2014   #6
-
0
-

Co třeba struct.h ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
smuffi0
Duch
11. 5. 2014   #7
-
0
-

dám tu vše.. :

main.c:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include "fce.h"
#include "fce.c"
#include "struct.c"

int main()
{
 /* volání fcí apod */
}

fce.c :

#include <stdio.h>#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <time.h>
#include <string.h>
#include "fce.h"
#include "struct.c"

/* funkce */

fce.h :

#ifndef FCE_H
#define FCE_H

#include "struct.c"
void nacti(Zvire z[], int pocet);
void tisk(Zvire z[], int pocet);
void najdi(Zvire z[], int pocet);
void setrid(Zvire z[],int pocet);
void pudl(Zvire z[],int pocet);

#endif

struct.c :

#ifndef STRUCT_C
#define STRUCT_C

typedef union {
  char plemeno[30];
  int vek;
} un;
typedef struct {
  char jmeno[40];
  int poc_dni;
  char kp;
  un zv;
} Zvire;

#endif
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Makefile — založil DaLibor

Makefile — založil GeorgeW

Problém s Makefile — založil yxcvb

Makefile a debugging — založil Figa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý