Mam zadání práce: "Vytvořte program, který pomocí Newtonovy metody najde průsečík dané funkce s osou x (funkce bude typu polynom)". Nemohl by mi někdo poradit, jak na to?? Nevim si s tim vůbec rady. Děkuji moc
P.S.: případně icq 222 483 834
Fórum › Pascal
Semestrální práce
to sa ti nezda ubohe, ze tu pises zadanie Semestralnej ulohy ? a co ak toto zadanie dostanes od tvojho buduceho zamestnavatela ? to tu sa budes pytat kazdu sprostost ? Byt tebou premyslim si co potrebujem vediet:
1. vytvorit program v Pascale
2. Zistit co je to Newtonova metoda
3. zistit ako sa v Pascalde robi vstup a vystup
4. zistit ako sa vytvaraju vlastne funkcie
kazde jedno si vyhladat, a ak nebudes si s niecim rady, ptom je vhodne sa spytat.
To radypala: hele viš co ty kokůtku, nezdá se mi to vůbec ubohý, protože tohle je snad fórum na pomoc ne...Navíc se nechystam být profesí programátor, takže mi je úplně jedno, jak ten program splašim..Takže se do mě neser a tu svou radu si strč do píče chápeš.
To Zap:
koukni sem http://www.fs.vsb.cz/books/StatickaOptimalizace/2fjedne/2fjedne2.htm , najdi tam NEWTONOVA METODA, je to tam celkem dobre popsany a naprogamovat to asi nebude tezky
Jj, trocha slusnosti je docela dobra zasada, zvlast do fora a jeste k tomu kdyz chces pomoct....
Já snad napíšu Carixovi ať to promaže, takovýhle výrazy tady nechci.
Podívej Zipe, radypala Ti odpověděl správně - takhle to v programování chodí. Analyzuje se problém, hledá se algoritmus a navrhuje se jeho implementace. Nadrtit kód umí snad i cvičená opice, to, co je na programování zajímavé, je právě tohle. A na VŠ nemůžeš počítat s tím, že všechno stáhneš, opíšeš, ukradneš a propluješ. Připomíná mi to výrok jedné doktorandky k jednomu mému kolegovi: "Jakej vopruz, jednou jste šel na vysokou školu, tak jste s tím měl počítat..." :)
Takže běž trochu do sebe a pokud mi chceš něco konkrétního sdělit, kontaktuj mě přes ICQ nebo e-mailem a nezasírej fórum podobnými obsahově hodnotnými příspěvky. Peace.
To Zap: Neviem ako tebe v Pascale, no mne v C++ alebo PHP5 po zisteni co je to ta Newtonova metoda trvalo maximalne hodinu(a to by boli vsetky chyby aj osetrene). ked nebudes programator, taq preco si isiel na tu skolu ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Semestrální práce — založil Jirka
Semestralni prace — založil Dddf
Semestrální práce — založil Diabolos
Vyber tematu semestralni prace — založil Roman
Semestrální práce - vlákna, kolekce — založil joe