Bluej úkol – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bluej úkol – Java – Fórum – Programujte.comBluej úkol – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Mejty0
Duch
10. 5. 2014   #1
-
0
-

Zdravím všechny.

Dostala jsem zadání na semestrální práci na vysoké škole vytvořit Bubble sort. Musíme vytvořit toto: Projekt 'BubbleSort'
------------------------------------------------------------------------

Vytvořte třídu BubbleSort, která realizuje bublinkové třídění obecného pole N celých čísel.

Jako tesování třídy napište program který vygeneruje pole 50 náhodných celých čísel v rozsahu 1-500, toto pole vypište na konzoli, setřiďte pomocí BubbleSort a znovu vypište setříděné pole.

Na střední škole jsem programování vůbec neměla a nyní to mám prvně a absolutně v tom plavu. Něco jsem zkoušela udělat sama, pomocí různých návodů, různých materiálů z internetu, ale prostě se nechytám :-(. Byl by zde někdo ochotný mi pomoci udělat tuto semestrální práci a případně nějak vysvětlit?

Děláme v programu BlueJ. Kdyby náhodou někdo byl tak ochotný, mohu zde uvést nějaký kontakt (Facebook/ICQ/Skype/e-mail) a nějak se domluvíme a případně pošlu celé zadání.

Předem děkuji za všechny odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.92.13.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
10. 5. 2014   #2
-
0
-

Vsak si vytvor novy projekt. Do neho urob triedu BubleSort, ktora bude obsahovat jednu staticku metodu (nic viac zrejme nie je treba, teda aspon to nie je napisane v zadani). Asi takto by mohla vyzerat trieda:

class BubleSort {
	public static int[] sort(int[] input) {
		// sem napises kod bublinkoveho triedenia
	}
}


A vytvoris triedu TestBubleSort. Neviem ci mozte pouzivat UnitTesy, tu je link ako sa to puziva: http://kar.kent.ac.uk/14122/1/Unit_Testing_in_BlueJ.pdf. BlueJ som v zivot nepouzil. A teraz som si vsimol, ze to mate akurat vypisat. 

class TestBubleSort {
	public static void main(String[] args) {
		// Class generujui nahodne cisla
		Random r = new Random();
		int[] input = new int[50];
		for(int i=0; i<50; i++) {
			input[i] = r.nextInt(500)+1; // generuje nahodne cisla od 0-499
							// preto + 1
		}
		System.out.println(printArray(input));
		int[] sorted = BoubleSort.sort(input);
		System.out.println(printArray(sorted));
	}

	public static String printArray(int[] array) {
		// Class ktory si drzi pole characterov a potom z neho
		// vytovri string, pomocou toString(). Lebo String je immutable
		StringBuilde sb = new StringBuilder("[");
		for(int i=0; i< array.length; i++) {
			sb.append(array[i]);
			// za poslednym prvkom pola nepises ciarku
			if (i != array.length-1) {
				sb.append(", ");
			}
		}
		sb.append("]");
		return sb.toString();
	}
}


Osobne by som testoval radsej pomoou UnitTest-ov. Kod nie je kompletny, je to iba navod ako by som postupoval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
10. 5. 2014   #3
-
0
-

Arrays mat metodu toString(/*pole*/), namiesto toho printArray().

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

BubbleSort v BlueJ — založil country

BlueJ - program — založil Wenator

Přechod BlueJ -> Eclipse — založil xXx

Pomoc java bluej — založil ori

Pomoc pri práci v BlueJ — založil Sprite

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý