BubbleSort v BlueJ – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

BubbleSort v BlueJ – Java – Fórum – Programujte.comBubbleSort v BlueJ – Java – Fórum – Programujte.com

 

country
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
11. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj, dostala jsem za úkol vytvořit java program v BlueJ, jenže mi to nějak nejde splácat dohromady.. zadaní je:

Vytvořte třídu BubbleSort, která realizuje bublinkové třídění obecného pole N celých čísel.

Jako tesování třídy napište program který vygeneruje pole 50 náhodných celých čísel v rozsahu 1-500, toto pole vypište na konzoli, setřiďte pomocí BubbleSort a znovu vypište setříděné pole.

no, já mám vytvořenou třídu HlavniTrida kde mám: 

public static void main(String[] args)
    {
        Random xy=new Random ();
        int nahodnaCisla[]=new int[50];
        for(int i=0;i<50;i++){ nahodnaCisla[i]=xy.nextInt(500);}
        for(int i=0;i<50;i++){ System.out.print (" " +nahodnaCisla[i]);}
        System.out.print ("");
        System.out.print ("");
        
        BubbleSort bubble= new BubbleSort();
        bubble.printArray (nahodnaCisla,true);
        System.out.println (" ");
        System.out.println (" ");
    }
}

potom mam třídu BubbleSort, kde mám už jen poznámky co nám říkal učitel co tam má být:   //METODA sort (POLE, vzestupně/sestupně)
        //METODA tisk (POLE)

jenže už nevím co dál, jak dál.. kdyby byl někdo ochotný mi pomoct, byla bych mu moc vděčná.. Děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.212.–
lupajz
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 5. 2014   #2
-
0
-

Ako človek, ktorý vôbec nevie, by som najprv skúsil googliť http://sk.wikipedia.org/wiki/Bublinkov%C3%A9_triedenie#Java 

a potom najjednoduchšie, čo som ani nekompiloval je Ctrl+C a Ctrl+V

public class BubbleSort {

    public BubbleSort() {
    }

    public int[] bubbleSort(int[] array, boolean order){

        if(order){
            for (int i = 0; i < array.length - 1; i++) {
                for (int j = 0; j < array.length - i - 1; j++) {
                    if(array[j] < array[j+1]){
                        int tmp = array[j];
                        array[j] = array[j+1];
                        array[j+1] = tmp;
                    }
                }
            }
        } else {
            for (int i = 0; i < array.length - 1; i++) {
                for (int j = 0; j < array.length - i - 1; j++) {
                    if(array[j] > array[j+1]){
                        int tmp = array[j];
                        array[j] = array[j+1];
                        array[j+1] = tmp;
                    }
                }
            }
        }
        return array;
    }

    public void printArray(int[] array, boolean order){
        array = bubbleSort(array,order);
        for(int i = 0; i<array.length;i++){
            System.out.println(array[i]);
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.102.–
country
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
15. 5. 2014   #3
-
0
-

zkoušela jsem toho z internetu už hodně, bohužel mi to vždycky někde hodí chybu :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.212.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý