Načtení do textfieldu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načtení do textfieldu – Java – Fórum – Programujte.comNačtení do textfieldu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Swab0
Newbie
12. 5. 2014   #1
-
0
-

Ahoj mám problém snažím se načíst textový soubor do textfieldu pomocí tlačítka a pořád mi to nejde.

Tady je co jsem splácal. Dík

JFrame frame = new JFrame();
        frame.setTitle("moje");
        frame.setVisible(true);
        frame.setSize(500, 500);
        frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
        frame.setLayout(new BorderLayout());
       // but.addMouseListener(input);

        JButton but = new JButton("Click");

        frame.add(but, BorderLayout.SOUTH);
        frame.add(pole, BorderLayout.NORTH);

    }

    public static void readFile() {
        File file = new File("file");
        BufferedReader in = null;
        try {
            in = new BufferedReader(new FileReader(file.getPath()));
        } catch (FileNotFoundException ex) {
            pole.setText("SOubor neexistuje");
        }
        String nextLine = null;
        try {
            nextLine = in.readLine();
        } catch (IOException ex) {
        }

        pole.setText(nextLine);
Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.218.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
12. 5. 2014   #2
-
0
-

A existuje ten subor s meno "file"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
12. 5. 2014   #3
-
0
-

A ten subor ma len jeden riadok?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
12. 5. 2014   #4
-
+1
-
Zajímavé

Navyse static ti nikdy nepojde, ak nie je static aj "pole".

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.196.–
Swab0
Newbie
13. 5. 2014   #5
-
0
-

Jojo ten "file" existuje,,, ale ted už jsem to rozchodil dík. Ale :D když sem to rozchodil tak jsem to měl v jedný třídě a to šlapalo pěkně,,, ted mám 3 třídy jednu hlavní, druhou jenom pouze Frame a 3 Nacti a ted mi to zase nedělá nic sice to vypadá jak má ale nedělá nic už si nevím co. Prosím o radu díky. 

TŘÍDA FRAME
public class Frame extends JFrame {

    JPanel záhlaví = new JPanel();
    JLabel label = new JLabel("Zadejte soubor:");
    JTextField soubor = new JTextField(10);
    JTextArea vypis = new JTextArea();
    JButton but = new JButton("Načti");
    Nacti nacti;

    class K1 extends MouseAdapter {

        @Override
        public void mouseClicked(MouseEvent e) {
            if (e.getButton() == MouseEvent.BUTTON1) {
                nacti.nacteni(soubor.getText());
            }
            soubor.setText("");
        }

    };

    public Frame() {

        setTitle("Moje");
        setSize(500, 500);
        createMenu();

        záhlaví.add(label);
        záhlaví.add(soubor);
        záhlaví.add(but);
        getContentPane().add(záhlaví, BorderLayout.NORTH);
        getContentPane().add(new JScrollPane(vypis));

        but.addMouseListener(new K1());

    }

    private void createMenu() {
        JMenuBar menubar = new JMenuBar();
        setJMenuBar(menubar);
        JMenu menu = new JMenu("Nabídka");
        menubar.add(menu);
        JMenuItem item1 = new JMenuItem("Načti");
        menu.add(item1);
        JMenuItem item2 = new JMenuItem("Ulož");
        menu.add(item2);

        item1.setAccelerator(KeyStroke.getKeyStroke(
                java.awt.event.KeyEvent.VK_A,
                java.awt.Event.CTRL_MASK));
        item2.setAccelerator(KeyStroke.getKeyStroke(
                java.awt.event.KeyEvent.VK_S,
                java.awt.Event.CTRL_MASK));

        item1.addActionListener(new ActionListener() {
            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {

            }
        });

        item2.addActionListener(new ActionListener() {

            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {

            }
        });

    }
TŘÍDA NACTI
public class Nacti extends Frame {   
          

    /** class K1 extends MouseAdapter {

        @Override
        public void mouseClicked(MouseEvent e) {
            if (e.getButton() == MouseEvent.BUTTON1) {
                nacteni(soubor.getText());
            }
            soubor.setText("");
        }
    };*/

    public void nacteni(String text) {
        BufferedReader veta;
        try {
            veta = new BufferedReader(new FileReader(text));
            String s = "";
            vypis.setForeground(Color.black);
            vypis.setText("");
            while ((s = veta.readLine()) != null) {
                vypis.append(s + "\n");
            }
            veta.close();
            setTitle(text);
        } catch (FileNotFoundException ex) {
            vypis.setForeground(Color.red);
            vypis.setText("Soubor nebyl nalezen!!!!");
        } catch (IOException ex) {
            System.out.println("Došlo k přerušeni nahrávání");
        }
        

    }

    public Nacti(String nadpis) {        
        addWindowListener(new WindowAdapter() {
            public void windowClosing(WindowEvent e) {
                System.exit(0);
            }
        });
        záhlaví.add(label);
        záhlaví.add(soubor);
        záhlaví.add(but);
        getContentPane().add(záhlaví, BorderLayout.NORTH);
        getContentPane().add(new JScrollPane(vypis), BorderLayout.WEST);
        
        //but.addMouseListener(new K1());

    }

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.218.–
Swab0
Newbie
14. 5. 2014   #6
-
0
-

#2 sleepy
jojo měl jsem ho tam

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.217.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Načtení RGB — založil raptor181

Načtení souboru C — založil jindra1995

Načtení do pole — založil Vacken

Nacteni vstupu — založil Alicek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý